Montpellier a cucerit trofeul European Rugby Challenge Cup

Montpellier a cucerit trofeul European Rugby Challenge Cup.

Montpellier a cucerit in premiera trofeul European Rugby Challenge Cup, finala disputata pe Grand Stade din Lyon, revenind francezilor care s-au impus cu rezultatul de 26-19 in fata lui Harlequins, dupa o partida controlata in mare parte de trupa lui Jack White, pentru ca revenirea din ultimele minute a lodonezilor sa nu mai poata schimba numele castigatoarei.

Harlequins a deschis scorul prin Nick Evans dintr-o lovitura de pedepasa, dar la numai cateva minute distanta Demetri Catrakilis a egalat, aceeasi uvertura a englezilor irosind apoi o tentativa de tinta, balonul lovind bara. Imediat Motpellier a preluat initiativa in ciuda faptului ca pana la mijlocul primei reprize s-a jucat cu precadere intre cele doua linii de 22. In minutul 22, Francois Stein a dat o pasa sarita de aproximativ 30 de metri prin care a initiat un atac rapid purtat pe traseul Marvin O’Connor-Anthony Tuitavake-Jesse Mogg, iar australianul, fost component al francizei Brumbies a marcat primul eseu al partidei, transformat de Demetri Catrakilis.

Pana la pauza, Demetri Catrakilis si Nick Evans au fost cei care au modificat scorul, sud-africanul lui Montpellier autor a unei lovituri de pedeapsa, neozeelandezul arlechinilor eficient de doua ori din fata butului advers, astfel ca la dupa primele 40 de minute francezii conduceau cu rezultatul de 13-9.

Revenirea de la cabine i-a gasit in ofensiva tot pe elevii lui Jack White si dupa o succesiune de mai multe momente de fixare care a impins defensiva lui Harlequins la limita propriului teren de tinta, Benoit Paillague a trimis perfect un balon de urmarire, iar Jesse Mogg a recuperat pentru cel de-al doilea eseu a lui Montpellier. Demetri Catrakilis a transformat reusita lui Jesse Mogg pentru ca apoi din doua lovituri de pedeapsa sa maresca ecartul la 26-9, eseul lui Marland Yarde venind prea tarziu pentru ca Harlequins sa mai aiba puterea de a reveni si a intoarce rezultatul.

Dupa succesul din 2004 in fosta competitie European Shield, Montpellier a cucerit in premiera trofeul Challenge Cup acesta fiind si primul trofeu la nivel de club pentru Jack White care in 2007 a condus-o pe Africa de Sud catre castigarea Cupei Mondiale.

Connor O’Shea si-a incheiat activitatea la Harlequins, dupa un titlu de campioana in Aviva Premiership si castigarea Challenge Cup in 2011, irlandezul urmand sa treaca pe banca tehnica a Italiei.

Finala European Rugby Challenge Cup, Grande Stade de Lyon, Lyon
Arbitri: John Lacey-Marius Mitrea, Peter Fitzgibbon
Montpellier-Harlequins 26-19 (13-9)
Au marcat: Mogg-2e, Catrakilis-2tr,4lp respectiv Yarde-e, Evans-3lp, Botica-tr,lp

Montpellier: 15 Benjamin Fall, 14 Timoci Nagusa, 13 Anthony Tuitavake, 12 Frans Steyn, 11 Marvin O’Connor, 10 Demetri Catrakilis, 9 Nic White, 8 Pierre Spies, 7 Akapusi Qera, 6 Fulgence Ouedraogo, 5 Paul Willemse, 4 Jacques Du Plessis, 3 Jannie Du Plessis, 2 Bismarck Du Plessis, 1 Mikheil Nariashvili Rezerve: 16 Mickael Ivaldi, 17 Yvan Watremez, 18 Davit Kubriashvili, 19 Sitaleki Timani, 20 Kelian Galletier, 21 Benoît Paillaugue, 22 Robert Ebersohn, 23 Jesse Mogg

Harlequins: 15 Mike Brown, 14 Marland Yarde, 13 George Lowe, 12 Jamie Roberts, 11 Tim Visser, 10 Nick Evans, 9 Danny Care (c), 8 Nick Easter, 7 Luke Wallace, 6 Chris Robshaw, 5 Sam Twomey, 4 James Horwill, 3 Adam Jones, 2 Joe Gray, 1 Joe Marler Rezerve: 16 Dave Ward, 17 Mark Lambert, 18 Kyle Sinckler, 19 Mat Luamanu, 20 Jack Clifford, 21 Karl Dickson, 22 Ben Botica, 23 Ross Chisholm

FOTO: epcrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile