Montpellier ramane liderul din Top 14

Dupa patru etape disputate in Top 14, Montepellier a ramas in fruntea clasamentului gratie succesului din derbyul cu Toulon, in acesta runda Mihaita Lazar evoluand pentru Castres 30 de minute, echipa pilierului roman fiind insa invinsa la Pau.

Sigurul jucator roman prezent pe teren in etapa a IV-a din Top 14, primul esalon valoric din Franta, a fost pilierul Mihaita Lazar care a intrat in joc in minutul 60 al partidei jucate de echipa sa, Castres in deplasare, la Pau. Gazdele s-au impus cu rezultatul de 28-13, iar Castres ocupa in acest moment pozitia a zecea in clasament cu o singura victorie obtinuta in patru partide disputate.

Valentin Ursache a lipsit din lotul lui Oyonnax care a pierdut in deplasare la Paris in fata celor de la Racing 92. Eseul lui Quentin Etienne i-a impiedicat pe parizieni sa obtina punctul bonus ofensiv, raportul incercarilor fiind de 3-1 in favoarea invingatorilor, Racing 92 aflandu-se pe locul al doilea in ierarhia competitiei in timp ce Oyonnax se claseaza pe locul 12.

Un inceput de sezon foarte bun il are Lyon care si-a trecut in cont a treia victorie stagionala, 49-14 impotriva unei echipe cu pretentii, Bordeaux. De la Bordeaux a abasentat pilierul moldovean Vadim Cobilas, Lyon marcand in aceasta partida sase eseuri, dintre care patru in ultimele 30 de minute, autori Toby Arnold, Carl Fearns, Lionel Beauxis, Alexis Palisson, Thibaut Reqard si Julien Puricelli pentru punctul bonus ofensiv.

Rezultatul etapei a fost reusit de Clermont care a invins-o pe ultima clasata, Brive, tot o victorie la o diferenta suprinzator de mare obtinand Toulouse in fata celor de la Stade Francais cu Cheslin Kolbe, Thomas Ramos dubla, Jarrod Poi, Antoine Dupont, Gael Fikou si Maxime Medard autori a unui total de sapte incercari.

In derbyul etapei Montpellier a primit vizita lui Toulon, victoria revenind trupei antrenate de Vern Cotter care s-a ales si cu bonusul ofensiv. Toulon a condus dupa primele minute, dar Montpellier a trecut in avantaj, ros-negrii apropiindu-se apoi la un ecart de patru puncte pentru ca pe final gazdele sa se desprinda la o diferenta consoderabila. Raportul incercarilor a fost de 6-2, autori Aaron Cruden, Nemani Nadolo, Paul Willemse,Joseph Tomane, Francois Steyn si un eseu de penalizare respectiv Josaia Tuisova si Chris Ashton.

Rezultatele etapei a IV-a:
Pau-Castres 28-13
Toulouse-Stade Francais 53-17
Agen-La Rochelle 15-20
Lyon-Bordeaux 49-14
Clermont-Brive 62-6
Racing 92-Oyonnax 25-13
Montpellier-Toulon 43-20

Clasament:
1.Montpellier-19p
2.Racing 92-14p
3.Lyon-13p
4.La Rochelle-13p
5.Toulouse-12p
6.Clermont-9p
7.Toulon-9p
8.Pau-9p
9.Bordeaux-8p
10.Castres-7p
11.Agen-6p
12.Oyonnax-6p
13.Stade Francais-4p
14.Brive-0p

FOTO: Montpellier Herault Rugby Page Officielle Facebook/ Fabrice Chort

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile