Montpellier si Clermont in semifinalele Top 14

TOP 14

In acest week-end s-au desfasurat barajele pentru promovarea in semifinalele Top 14. Vineri, Clermont a dispus pe propriul teren de Biarritz, cu scorul de 27-17, la capatul unui joc de toata frumusetea.

Oaspetii au avut initiativa in prima repriza, cand au reusit sa inscrie toate cele 17 puncte, prin Yachvili, din lovitura de pedeapsa, in minutul 21, dar si incercarile aceluiasi Yachvili, min 30, si Peyrelongu, min 39, ambele transformate de cel mai bun jucator al oaspetilor, Yachvili.

Gazdele au revenit in mitanul secund, prin punctele reusite cu eseurile lui James, min. 57, Lapandry, min. 69 si Malzieu, min 75. Toate incercarile au fost transformate de Parra, primele doua, si James.

Clermont si-a imbunatatit tabela si datorita loviturilor de pedeapsa reusite de Floch, min. 14 si Parra, min. 42.

Montpellier s-a impus dramatic in fata suporterilor lui Castres, cu un dramatic 18-17. Gazdele au inceput in forta si au deschis scorul prin eseul lui Diarra, din minutul 5, transformat de Teulet. Oaspetii au intors jocul prin 3 penalitati reusite de Bustos Moyano, in minutele 9, 28 si 33, care au dus scorul la 9-7.

Finalul primei reprize a fost insa unul extrem de incins, arbitrul acordand un eseu de penalitate in favoarea lui Castres, care a fost convertit de Teulet, gazdele terminand prima parte in avantaj. La reluare, Bustos Moyanoi ii aduce din nou pe oaspeti la timona, prin doua lovituri de pedeapsa, in minutele 44 si 48, care au dus tabela la 15-14.

Pana la final, fiecare transformer mai da cate odata printre bete, Teulet, min. 54, respectiv Bustos Moyano in minutul 71, iar Montpellier merge in semifinale.

Penultimul act al Top 14 va pune fata in fata urmatoarele formatii: Toulouse – Clermont si Racing Metro 92 Paris – Montpellier, jocuri programate pe 27, respectiv 28 mai.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile