Munster a preluat sefia in Guinness Pro 12

Etapa a XVI-a din Guinness Pro 12 s-a jucat avand drept cap de afis derbyul dintre Munster si Glasgow Warriors, care a revenit irlandezilor, acest succes urcand armata rosie pe prima pozitie a clasamentului in detrimentrul francizei scotiene.

Partida dintre Munster si Glasgow a avut loc la Cork, iar irlandezii au dominat clar, obtinand la final o victorie cu bonus ofensiv, rezultat 22-10. O’Donoghue, Guinazu, Earls si Stander au marcat cate un eseu in contul invingatorilor, la care fostul lider al clasamentului nu a putut replica decat prin reusita lui De Klerk.

Zebre a produs intr-un fel surpriza etapei prin victoria cu 23-17 in fata lui Newport Dragons, acesta fiind cel de-al treilea succes al francizei italiene in acest sezon. Desi galezii au marcat trei eseuri prin T. Thomas, Dixon si Cudd, fata de cele doua incercari ale italienilor semnate de Sarto si Pratichetti, tentativele de tinta ale lui Bergamasco au facut diferenta.

Ulster a avut o partida grea in compania lui Scarlets, pe care a invins-o cu rezultatul de 25-20, ecartul de cinci puncte venind din eseul lui Pienaar. Alaturi de acesta, pe lista marcatorilor de incercari si-au mai trecut numele Gilroy si L.Marashll de la nord-irlandezi, respectiv Barclay si K.Phillips in contul galezilor.

Ospreys si Leinster au remizat pe Liberty Stadium, rezultat 9-9. Galezii au condus cu 9-6, Davies doua penalitati si un dropgol, respectiv Gopperth doua lovituri de pedeapsa, cea de-a treia semnata de uvertura campionilor en-titre in minutul 78 stabilind rezultatul final.

Trei eseuri transformate avandu-i ca autori pe L.Williams, E. Jenkins si Patchell au asigurat victoria lui Cardiff Blues pe Arms Park in fata lui Edinburgh, cu scorul de 21-15. Pentru scotieni Visser si Grant au finalizat cate o data in terenul tinta, incercare ultimului insa venind prea tarziu pentru a mai putea schimba soarta partidei.

Connacht a realizat scorul etapei prin succesul cu 53-5 in fata italienilor de la Treviso, Healy dubla, O’Halloran, Heenan, Buckley, Muldowney si Poolman marcand cele sapte eseuri ale irlandezilor, care au obtinut si bonusul ofensiv. Incercarea de onoare a lui Treviso a fost reusita de Christie.

Clasament:
1.Munster-53p
2.Glasgow-52p
3.Ulster-52p
4.Leinster-49p
5.Ospreys-47p
6.Connacht-42p
7.Scarlets-36p
8.Edinburgh-34p
9.Cardiff-26p
10.Newport-23p
11.Treviso-18p
12.Zebre-14p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 6 si 8 martie, dupa programul:
Cardiff Blues-Connacht
Glasgow-Zebre
Ospreys-Munster
Scarlets-Leinster
Treviso-Edinburgh
Newport-Ulster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile