Namibia a revenit de doua ori si s-a impus in fata Spaniei

Namibia a castigat in fata Spaniei.

Dupa o partida spectaculoasa si dramatica, mai ales in ultimele minute cand avantajul a trecut dintr-o parte in cealalta, Namibia s-a impus cu rezultatul de 34-32 in fata Spaniei in cea de-a doua etapa la World Rugby Nations Cup.

Partida a inceput sub semnul echilibrului, intre doua echipe apropiate ca valoare, vecine in clasamentul mondial World Rugby, Namibia pozitionadu-se chiar deasupra Spaniei, astfel ca pana in minutul 10 doar incursiunea pilierului Fernando Marin Lopez ar fi putut aduce deschiderea scorului, dar aceasta a fost blocat de apararea atenta a aficanilor. Daca Spania nu a reusit sa inscrie in schimb a facut-o Namibia, JC Greyling a interceptat o pasa trimisa neglijent si a finalizat la centru usurand sarcina lui Theuns Kotze de a transforma.

Replica ibericilor nu s-a lasat asteptata si dupa un mol de margine Jose Luis Del Valle a culcat baonul in terenul de tinta advers pentru ca Sergi Aubanell sa aduca egalarea. Tot efortul inaintarii a intors rezultatul in favoarea Spaniei care a pus presiune si apararea namibienilor a cedat astfel consemnadu-se eseul de penalizare care a stabilit si rezultatul pauzei, 16-8 pentru elevii lui Santiagos Santos.

Dupa reluare Gino Wilson a vazut cartonasul galben si in superioritate numerica Los Leones au declansat un atac pe traseul Ignacio Contardi-Julen Goia-Asie Usarraga-Facundo Munilla, ultimul finalizand la centru, iar avantajul ibericilor a crescut la 24-8, incercarea fiind transformata de Sergi Aubanell. Situatia s-a schimbat dupa ce Fernado Lopez a fost trimis pe banca pedepselor pentru zece minute ceea ce a dat posibilitatea Namibiei sa se instaleze in jumatatea de teren adversa si sa reuseasca egalarea prin eseurile lui Jaco Venter si Theuns Kotze, ambele transformate de mijocasul la deschidere al vulturilor africani.

Finalul a fost dramatic pentru ca din lovitura de pedeapsa Theuns Kotze i-a adus in avantaj pe namibieni, dar ibericii au revenit cu un eseu marcat gratie efortului colectiv al inaintarii.

Nu acesta avea sa fie finalul pentru ca elevii lui Phil Davies au avut puterea de a mai intaorce inca o data rezultatul dupa balonul trimis inteligent cu piciorul de Theuns Kotze pentru Russel Van Wyk, eseu transformat de acceasi uvertura namibiana.

World Rugby Nations Cup: Spania-Namibia 32-34(16-8)
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Shota Tevzadze (Georgia)-Cristian Serban (Romania), Alexandru Ionescu (Romania) Au marcat: Del Valle-e,Munilla-e, Eseu de penalizare,Blanco-e, Aubanell-3tr respectiv Greyling-e,Venter-e, Van Wyk-e, Kotze-e,4tr, lp
Cartonase galbene: Lopez respectiv Wilson

Spania: 1.Fernando Martin Lopez, 2.Juan Anaya, 3.Jesus Moreno Rodriguez, 4.Javier De Juan, 5.David Barrera, 6.Asier Usarraga, 7.Jose Luis Del Valle, 8.Jaime Nava, 9.Facundo Munilla, 10.Jaime Mata, 11.Jordi Jorba, 12.Antoine Sanchez, 13.Ignacio Contardi, 14.Julen Goia, 15.Sergio Aubanell Rezerve: 16.Pablo Gutierrez, 17.Daniel Marron, 18.Alberto Blanco, 20.Alvaro Nunez, 21.Alvaro Abril Garcia, 22.Rafael De Santiago, 23.Federico Castiglioni, 24.Pablo Gil Sanchez.

Namibia: 1.Casper Viviers, 2.Gerhard Lotter, 3.Johannes Coetzee, 4.Janco Venter, 5.Tijuee Uanivi, 6.Wian Conradie, 7.Tinus Du Plessis, 8.Renaldo Bothma, 9.Damien Stevens, 10.Theuns Kotze, 11.Gino Wilson, 12.Johan Deysel, 13.JC Greyling, 14.Russel Van Wyk, 15.Johan Tromp. Rezerve: 16.Petri Burger, 17.AJ De Klerk, 18.Shaun De Preez, 19.Rohan Kitschoff, 20.Leneve Damens, 21.Eugene Jantjies, 22.Darryl De La Harpe, 23.Heinrich Smit

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile