Neil Hennessy va conduce partida Lupii Bucuresti-Newcastle Flacons

In ultima etapa din European Rugby Challenge Cup, Grupa a 3-a, Lupii Bucuresti vor infrunta pe Newcastle Falcons, partida urmand a fi condusa de o brigada de arbitri din Tara Galilor, care-l va avea la centru pe Neil Hennessy.

Originar din Cardiff, Neil Hennessy s-a nascut pe 13 decembrie 1976, iar inainte de a imparti dreptatea pe terenul incadrat de buturi a evoluat ca jucator la echipele Swansea RFC., Aberavon RFC., Pontypridd RFC. si Doncaster RUFC, avand si selectii pentru nationala de juniori U21 a Tarii Galilor.

Mai mult chiar, galezul a activat ca antrenor la echipa de juniori U 18 a celor de la Cardiff Blues, respectiv cea a Tarii Galilor categoria de varsta U16.

Ca arbitru a debutat in campionatul intern al Tarii Galilor, WRU Premiership, de unde in 2011 a facut pasul catre Pro 12, fosta Liga Celtica, prima partida condusa in aceasta competitie fiind cea dintre Leinster si Treviso.

Tot din 2011, Neil Hennessy conduce partide contand pentru Challenge Cup, adunand pana in prezent 19 aparitii la centru, dintre care patru in actuala editie, ultima fiind cea dintre Lyon si Edinburgh, incheiata cu victoria echipei romanilor Horatiu Pungea si Bogdan Balan.

In ceea ce ne priveste, galezul a oficiat la centru in 2013 partidele Portugalia-Romania din Cupa Europeana a Natiunilor, respectiv cea dintre Lupii Bucuresti si Brive, in toamna anului trecut fiind unul din asistentii partidei Romania-Statele Unite.

Neil Hennessy va fi ajutat de asistentii Simon Rees, prezent si el tot ca asistent la amintita disputa dintre Portugalia si Romania, respectiv Martyn Lewis.

Partida Lupii Bucuresti-Newcastle Falcons, contand pentru European Rugby Challenge Cup, se va disputa sambata, 24 ianuarie, pe Cluj Arena, cu incepere de la ora 17:00.

Foto: www.scrumv.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile