Newport Dragons a castigat pe terenul lui Leinster in Pro 12

Guinness Pro 12, fosta Liga Celtica, a programat partidele contand pentru etapa a 14-a, in care Edinburgh a trecut de Ospreys, pe care a detronat-o din pozitia de lider al clasamentului, in timp ce Newport Dragons a dat lovitura pe terenul campioanei en-titre, Leinster.

Edinburgh a profitat de absentele din echipa galezilor de la Ospreys, jucatori angrenati in Six Nations, si s-a impus cu rezultatul de 24-16, scotienii find aproape de punctul bonus ofensiv dupa cele trei eseuri marcate de Te Rure, Brown si Hart. Pentru Ospreys, D.Evans a marcat o incercare, galezii pierzand prima pozitie a clasamentului in urma acestei infrangeri.

Fosta adversara a Lupilor Bucuresti in Challenge Cup, Newport Dragons a castigat pe terenul campioanei en-titre Leinster, cu rezultatul de 16-14, dupa o partida in care ambele echipe au inscris cate un eseu, D.Kearney pentru irlandezi, respectiv Leach in contul galezilor. Diferenta a facut-o lovitura de pedeapsa a lui Prydie din minutul 69, care a decis soarta partidei.

Fara jucatorii convocati in lotul Italiei pentru Six Nations, Treviso nu a putut emite nicio pretentie la Belfast, unde Ulster a castigat cu 43-3. Nord-irlandezii s-au ales si cu bonusul ofensiv, Allen, McCloskey, Gilroy dubla, Warwick si un eseu de penalizare fiind reusitele care au adus cele cinci puncte in clasament. Gilroy si-a sarbatorit cea de-a 100-a prezenta in Pro 12 cu doua incercari marcate.

Si cealalta franciza italiana, Zebre, a avut de suferit, pierzand cu categoricul rezultat de 54-10, confruntarea de pe propriul teren cu Glasgow Warriors. Scotienii, finalistii editiei trecute, au preluat sefia clasamentului dupa aceasta victorie cu bonus ofensiv, asigurata de reusitele jucatorilor Horne dubla, Van der Merwe, Murchie dubla, Swinson, Lyle si Bordill.

Munster a urcat pe pozitia secunda a clasamentului, armata rosie impunandu-se cu 33-16 in fata lui Cardiff Blues. Hurley, O’Donoghue si O’Mahony au marcat eseurile unei victorii fara punct bonus, pentru galezi unica reusita in terenul de tinta apartinandu-i lui Adeolokun.

Intr-o partida condusa la centru de Marius Mitrea, Scarlets a castigat lejer cu rezultatul de 32-14 in fata lui Connacht. Galezii, cu patru eseuri marcate de Tagicakibau, Robinson, J.Williams si J.Davies, si-au adaugat cinci puncte in clasament, singura incercare a irlandezilor apartinandu-i lui Adeolokun.

Clasament:
1.Glasgow-48puncte
2.Munster-46puncte
3.Ospreys-44puncte
4.Ulster-44puncte
5.Leinster-42puncte
6.Connacht-33puncte
7.Scarlets-33puncte
8.Edinburgh-32puncte
9.Cardiff Blues-22puncte
10.Newport-21puncte
11.Treviso-13puncte
12.Zebre-10puncte

Urmatoarea etapa se va disputa intre 20 si 22 februarie, dupa programul:
Treviso-Cardiff Blues
Edinburgh-Ulster
Leinster-Zebre
Scarlets-Munster
Glasgow-Ospreys
Newport-Connacht

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile