Newport Dragons a eliminat-o pe Gloucester, detinatoarea trofeului Challenge Cup

Newport Dragons a eliminat-o pe Gloucester, detinatoarea trofeului Challenge Cup.

Partidele din sfeturile de finala ale European Rugby Challenge Cup au fost extrem de spectaculoase si dramatice, performera acestei faze a competitiei fiind Newport Dragons care a castigat pe Kingsholm Stadium si a eliminat-o din cursa pe Gloucester, detinatoarea trofeului.

 Cu doar patru victorii obtinute in 19 partide din actuala editie a Guinness Pro 12, Newport Dragons ocupa pozitia a zecea, acest aspect insa nu a impiedicat franciza galeza sa castige, rezultat 23-21, chiar pe terenul detinatoarei trofeului Challenge Cup, Gloucester, calificandu-se astfel pentru a treia oara in istorie in semifinalele competitiei.

Desi a suferit o eliminare temporara, Pretorius fiind cel sanctionat cu cartonas galben, Newport Dragons a condus la pauza cu 12-11 prin cele patru lovituri de pedeapsa concretizate de D.Jones. In partea secunda, Jones a continuat sa puncteze dar Gloucester a trecut in avantaj cu eseul lui McColl, lovitura de gratie a dragonilor venind in minutul 76, gratie finalizarii in terenul de tinta al englezilor, autor Davies.

 Tot in ultimele minute a fost decisa invingatoarea si in partida dintre Grenoble si Connacht, francezii revenind dupa ce echipa clasata pe pozitia secunda in Guinness Pro 12 a condus cu 29-16, iar apoi cu 32-30, dropgolul lui Wisniewski marcat cu cinci minute inainte de ultimul fluier al arbitrului stabilind rezultatul final (33-32). Evolutia lui Wisniewski a fost cheia victorie lui Grenoble, acesta reusind sa marcheze din toate procedeele posibile, un eseu, trei transformari, trei lovituri de pedeapsa si un dropgol, de partea irlandezilor cate o incercare fiind semnata de jucatorii Henshaw si Healy , in timp ce Adelokun a izbutit dubla.

Un alt jucator remarcat al sferturilor de finala a fost Paillaugue care a marcat 20 din cele 25 de puncte ale lui Montpellier in victoria obtinuta pe terenul lui Sale Sharks cu rezultatul de 25-19. Pilierul modovean Vadim Cobilas a fost titular pentru echipa engleza in contul careia, Brady si James au inscris cate un eseu.

Chiar daca a avut puterea de a reveni si de a conduce cu 30-18, London Irish nu a rezistat pe Twickenham Stoop si a cedat in fata lui Harlequins, care in ultima jumatate de ora a marcat trei eseuri. Harlequins s-a impus cu rezultatul de 38-30, D.Care reusind un hat-trick iar Wallace o dubla, trei incercari fiind trecute in dreptul invinsilor, autori Mulchrone, McKibbin si Maitland.

Programul semifinalelor European Rugby Challenge Cup arata astfel:
Twickenham Stoop: Harlequins-Grenoble
Stade Yves du Manoir: Montpellier-Newport Dragons

FOTO: epcrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile