Newport Dragons, performera etapei in Guinness Pro 12

Semifinalistele din Challenge Cup, respectiv Champions Cup, Newport Dragons si Leinster s-au intalnit in cadrul etapei a XIX-a contand pentru Guinness Pro 12, galezii reusind sa obtina o victorie dramatica in fata campionilor en-titre.

Leinster a condus pe Rodney Parade cu 22-8 dupa ce Te’o a marcat doua incercari, iar Gopperth un eseu , doua transformari si o penalitate, dragonii insa au revenit spectaculos si finalizarile din terenul de tinta reusite de Thomas si Dixon au fost completate de dubla lui Benjamin in minutele 68 si 72.

Astfel Newport Dragons s-a impus cu rezultatul de 25-22, luand si bonusul ofensiv, pentru a saptea victorie din acest sezon, Leinster fiind pe pozitia a cincea, care nu permite accesul in Play-Off. Partida a fost arbitrata la centru de Marius Mitrea.

Liderii clasamentului sunt in continuare scotienii de la Glasgow Warriors, care au castigat cu bonus ofensiv in fata galezilor de la Cardiff Blues cu rezultatul de 36-17. Horne hat-trick, Hall si Ashe au marcat eseurile lui Warriors, G.Davies si Fish pe ale francizei galeze.

Munster a urcat pe pozitia secunda in clasament dupa victoria cu 34-3 pe terenul lui Edinburgh. Cum scotienii au marcat doar dintr-o penalitate a lui Heathcote, sarcina armatei rosii nu a fost dificila in a-si aconta cinci puncte, bonusul ofensiv venind in urma celor cinci eseuri avandu-i ca autori pe: Casey, Stander, Murray, Zebo si Earls.

Si Ospreys s-a ales cu bonus ofensiv din deplasarea facuta in Italia pe terenul lui Treviso, galezii castigand cu 33-13, cele patru eseuri fiind semnate de Walker, D.Evans, Tipuric si Webb. Incercarea de onoare a gazdelor a venit de la Ragusi. Pentru franciza galeza moldoveanul DumitruArhip a evoluat in repriza secunda.

Pienaar nu a fost in zi de sut dar si asa Ulster a castigat la Connacht cu 27-20, decisive fiind cele cinci eseuri care au asigurat si bonusul ofensiv. Pentru nord-irlandezi autorii reusitelor au fost Bowe dubla, Ludik, Gilroy si Best, in timp ce in contul invinsilor Haely si O’Halloran au semnat cate o incercare.

Biagi si Geldenhuys au marcat cate un eseu pentru Zebre, S.Williams dubla si J.Davies pe cele ale lui Scarlets , dar si in aceste conditii galezii au avut nevoie de precizia lui Priesteland pentru a castiga in Italia. Astfel, Scarlets s-a impus cu 28-26 dupa ce Priestland a concretizat o penalitate in minutul 80.

Clasament:
1.Glasgow-65p
2.Munster-63p
3.Ulster-63p
4.Ospreys-61p
5.Leinster-53p
6.Connacht-44p
7.Scarlets-44p
8.Edinburgh-43p
9.Newport-37p
10.Cardiff Blues-30p
11.Treviso-18p
12.Zebre-15p
Urmatoarea etapa va avea loc intre 24 si 25 aprilie, dupa programul:
Edinburgh-Zebre
Ulster-Leinster
Connacht-Glasgow
Munster-Treviso
Cardiff Blues-Ospreys
Newport Dragons-Scarlets

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile