Nicolas Freitas e primul jucator uruguayan din Super Rugby

In 2016 competitia francizelor din Emisfera de Sud si-a extins formatul la 18 echipe participante, astfel avand sansa debutului reprezentanta Argentinei, Jaguares in al carei lot pentru editia 2017 a fost anuntata si prezenta unui jucator uruguayan, Nicolas Freitas.

Faptul ca la carma reprezentativei Uruguayului, supranumita Los Teros se afla un argentinian, Esteban Meneses, nu este deloc intamplatoare alegerea facuta de franciza Jaguares, astfel ca la doar 23 de ani Nicolas Freitas Allegres, pe numele sau intreg poate scrie istorie devnind primul jucator uruguayan din Super Rugby.

Nicolas Freitas a debutat pentru Los Teros in 2014, iar anul trecut a participat la World Rugby Nations Cup, competitie organizata pe Stadionul National Arcul de Triumf si a evoluat in toate cele trei partide jucate de sud-americani reusind sa inscrie un eseu in spectaculosul meci impotriva celor de la Emerging Italy.

Tot anul trecut jucatorul care este utilizat pe liniile dinapoi, pe postul de centru sau aripa, a disputat doua partide impotriva Stejarilor, una in cadrul amintitei competitii World Rugby Nations Cup, cealalta intr-o partida test a lunii noiembrie.

De la varsta de 16 ani Nicolas Freitas se antreneaza in cadrul Centro Charrua, iar in campionatul din Uruguay a imbract tricoul lui Carrasco Polo, acum el aflandu-se deja sub comanda lui Raul Perez in vederea participarii alaturi de Jaguares la noua editie a Super Rugby.

FOTO: www.americasrugbynews.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile