O etapa fara victorii cu bonus ofensiv in Liga Celtica

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Cea mai echilibrata disputa a etapei cu numarul sapte din Liga Celtica a avut loc pe Thomond Park din Limerick, acolo unde s-au intalnit Munster si Ospreys.

Dupa o partida fara eseuri, armata rosie s-a impus cu rezultatul de 12-6, Keatley cu trei penalitati, Hanrahan cu una aducand victoria irlandezilor, punctele lui Ospreys fiind marcate de Morgan din doua lovituri de pedeapsa.

Leinster, gratie unui final mai bun de partida, au castigat pe terenul lui Newport dupa ce dragonii galezi conduceau in minutul 50 cu 13-6. Wardle cu un eseu, Tovey cu o transformare si trei penalitati, Prydie cu o penalitate au fost marcatorii galezilor, pentru ca doua eseuri semnate de Dundon si Reid, ambele transformate de Gopperth, care a punctat si din doua penalitati sa asigure victoria lui Leinster, rezultat 23-19.

Scarlets, in randul careia nu s-a regasit si romanul Horatiu Pungea, a castigat in fata unui adversr dificil, Ulster, cu rezultatul de 17-9.

Nord-irlandezii nu au reusit sa puncteze decat prin cele trei penalitati semnate de Pienaar, in timp ce pentru galezi Barclay a inscris un eseu, Shingler o transformare iar A. Thomas trei lovituri de pedeapsa.

Edinburgh s-au impus greu in fata lui Zebre, italienii conducand la pauza cu 17-12, pentru ca in partea secunda scotienii sa revina si sa castige cu 25-23.

Tonks, Nel si Du Preez au inscris cate un eseu pentru invingatori, Leonard cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa, in timp ce pentru italieni, Iannone si Sarto au izbutit cate o incercare, Orquera doua transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Si Treviso au fost in avantaj la pauza in disputa de la Cardiff pentru ca in cele din urma sa cedeze in fata celor de la Blues cu 17-13, aceasta si pentru ca in repriza secunda italienii nu au mai inscris niciun punct.

Dacey si Hobbs au marcat incercari pentru galezi, G.Davies doua transformari si o penalitate, Campagnaro reusind eseul lui Treviso iar Berquist o transformare si doua penalitati.

Glasgow Warriors au castigat in deplasarea de la Connacht, irlandezii nereusind sa marcheze decat din tentative de tinta, cate doua penalitati concretizate de Parks respectiv Robinson. Succesul scotienilor a fost asigurat de eseul lui Ascarete din debutul jocului si de Weir autor a unei transformari respectiv patru lovituri de pedeapsa.

Clasament:

1.Munster-26-p
2.Glasgow-25p
3.Ospreys-23p
4.Leinster-22p
5.Ulster-20p
6.Scarlets-16p
7.Newport-14p
8.Cardiff Blues-14p
9.Edinburgh-12p
10.Treviso-11p
11.Zebre-8p
12.Connacht-6p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 22 si 24 noiembrie dupa programul:

Ulster-Edinburgh
Glasgow-Newport
Ospreys-Zebre
Connacht-Scarlets
Cardiff Blues-Munster
Treviso-Leinster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile