O singură victorie a gazdelor în etapa a 17-a, Petroșani – campioana DNS

În cele patru partide disputate în cadrul etapei a 17-a din Divizia Națională de Seniori trei victorii au revenit oaspeților, singurul succes al gazdelor fiind reușit de RC Grivița care, la București, a trecut de CSM Galați.

În Parcul Copilului, RC Grivița a deschis scorul, dar s-a văzut apoi condusă de gălațeni, la pauză totuși avantajul a aparținut gazdelor, scor 18-5. După pauză, RC Grivița nu a mai reușit să înscrie puncte, în schimb CSM Galați a dus rezultatul la 18-15 și s-a ales cu bonusul defensiv. Cum RC Grivița a disputat deja toate partidele, va încheia sezonul pe poziția a patra în spatele celor de la CSM Galați.

Au marcat pentru RC Grivița: Cătălin Neacșu, Eduard Marinca – câte un eseu fiecare, Andrei Șerban – transformare, 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Nicu Manolachi 2 eseuri, Don Jan – eseu pentru CSM Galați.

Cu titlul de campioană deja asigurat, Știința Petroșani s-a deplasat la Arad cu gândul de a încheia acest sezon cu un succes. CSU Arad a dat o replică pe măsură, cel puțin în prima repriză când scorul a fost de 10-7 în favoarea oaspeților. Știința Petroșani s-a distanțat în partea secundă și s-a impus cu 24-7, cele patru eseuri marcate asigurându-le și punctul bonus ofensiv.

Au marcat pentru CSU Arad: Gelu Ene – eseu, Jack Umaga – transformare, respectiv Andrei Barbu, Daniel Ivan, Iulian Buturugă, Claudiu Ciule – câte un eseu fiecare, Cristian Zamfir – 2 transformări pentru Știința Petroșani.

Pentru CS Năvodari partida de la Gura Humorului a fost ultima din actualul sezon. Echipa de la malul mării avea nevoie de o victorie pentru a-și consolida poziția secundă, ceea ce a și reușit, obținând un succes cu rezultatul de 64-8, cu un total de numai puțin de zece încercări marcate.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Lucian Zup – eseu, Mihai Cristian Daraban – lovitura de pedeapsă, respectiv Adrian Paralește 2 eseuri, Codrin Bercu – 2 eseuri și 3 transformări, Sorin Savuț, Onal Agiacai, Eduard Barbu, Alexandru Toader, Mădălin Mihalache, Albert Știopei – eseu, Cristian Văcaru – 3 transformări, Florin Croitoriu – transformare pentru CS Năvodari

Chiar dacă mai are o partidă de disputat în acest sezon, RC Bârlad nu o mai poate depăși în clasament pe CS Năvodari și astfel va termina ediția 2021 a Diviziei Naționale de Seniori pe poziția a treia. În acestă rundă RC Bârlad a câștigat fără emoții la Suceava, rezultat 70-9, cu zece eseuri marcate și punct bonus ofensiv.

Au marcat pentru CSM Suceava: Marcel Crețuleac – 2 lovituri de pedeapsă și un dropgol, respectiv Lazăr Azoiței și Toma Mîrzac – câte 2 eseuri fiecare, Marius Tei, Ionuț Dascălu, George Matasa, Alexandru Dan, Dragoș Mihoc – câte un eseu fiecare, Ovidiu Neagu eseu, 10 transformări pentru RC Bârlad.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile