Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe: “A fost un turneu util din perspectiva experientei internationale a jucatorilor, de un nivel impresionant”

Octavian Morariu a fost reales Presedinte al Rugby Europe.

Presedintele Rugby Europe, Octavian Morariu s-a aflat timp de doua zile in tribune la Stadionul National Arcul de Triumf pentru a asista la Campionatul European U18 Sevens ce a avut loc la Bucuresti. Acesta a inmanat castigatorilor turneului, Irlanda, medalii si trofeul, si a primit din partea Federatiei Romane de Rugby o placheta in semn de recunostinta pentru contributia permanenta la evolutia rugbyului romanesc si european. Oficialul Rugby Europe a vorbit despre turneu de U18, dar si meciurile test din toamna, ale Stejarilor.

Cum ati vazut acest turneu desfasurat la Bucuresti?
A fost un turneu util din perspectiva experientei internationale pentru cei care au jucat, un turneu de un nivel impresionant de bun pentru ca au fost cateva echipe, Franta, Irlanda, care au aratat un rugby foarte frumos, spectaculos chiar.

Cum vi s-a parut echipa Romaniei?
Noi mai avem inca o marja de progres  pe care trebuie sa o umplem, printre cei pe care i-am vazut aici sunt jucatori cu calitati, ce lipseste insa este experienta unor astfel de meciuri, de nivel inalt, si partidele in care ei sa evolueze ca grup, sa se cunoasca mai bine intre ei la cum reactioneaza sub presiune, ca un intreg.

Turneul a fost castigat de Irlanda care  a trecut de Franta cu 31-5. Vi se pare suprinzator acest rezultat?
Rugbyul in 7 are  diferente de genul acesta, daca va ganditi la Jocurile Olimpice, Fiji a batut Marea Britanie cu 43-7 vorbim tot de un registru de felul acesta, la un moment dat se rupe un echilibru si echipa care e putin mai in forma face diferente de genul acesta. Irlandezii, am impresia ca si-au dozat mai bine puterile de-a lungul competitiei, au fost ceva mai proaspeti si au beneficiat si de doua trei individualitati interesante.

Romania a avut o prima zi cu meciuri bune, dupa care a doua zi nu si-a mai gasit ritmul. Ce credeti ca a  lipsit astazi echipei?
Competitiile de genul acesta, la nivelul acesta au un aspect important: felul in care iti dozezi puterile, pentru ca sunt multe meciuri, se joaca rapid si intr-un interval relative scurt, doua zile, cum a fost cazul aici. Trebuie sa iti dozezi totul, ori noi nu stim inca sa facem lucrul acesta, jucatorii au calitati, insa poate fi vorba de antrenament

Credeti ca ar trebui mai mult investit in rugbyul in 7?
Fara indoiala, impactul rugbyului in 7 va creste in urmatoarea perioada, efectul Jocurilor Olimpice este vizibil si toate tarile vor investi pentru ca este si o latura politica interesanta, astfel incat cred vom vedea o dezvoltare masiva. Este foarte important sa facem si noi acest pas.

Meciurile acestea de la Sevens pregatesc intr-un fel meciurile test din noiembrie. Ce asteptari aveti de la aceste partide ale Romaniei?
Meciurile test din toamna sunt foarte importante pentru ca e vorba intai de rankingul mondial, orice meci pierdut acasa ne coboara in ierarhia mondiala, apoi din punct de vedere al perspectivei inceperii calificarii la Cupa Mondiala va fi interesant pentru ca de aici formam echipa pentru urmatorii doi ani si pentru Cupa Mondiala din 2019. Sunt meciuri test pe care trebuie sa le castigam si ca suntem capabili sa facem rezultate bune cu echipele care joaca la Cupa Mondiala.

FOTO:#RugbyTonyVaio

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile