Ovidiu Tonita a semnat cu US Carcassonne ca joker medical

Confruntata cu accidentarea pilierilor Ionel Badiu si Semisi Telefoni, a liniei a doua Cedric Guironnet si a liniei a treia Vavae Tuilagi, US Carcassonne, echipa din  liga a doua franceza (Pro D2), a fost nevoita sa-si intareasca lotul. In acest sens au fost adusi, din postura de joker medical (*), pilierul argentinian Emiliano Racca si Ovidiu Tonita, jucator care poate evolua atat in linia a doua, cat si in a treia.

Pe site-ul oficial al gruparii din Hexagon se precizeaza ca, fiind un om al casei – a evoluat la Carcassonne intre 2012 si 2014 -, internationalul roman ”va aduce pachetului de inaintare galben-negru intreaga sa experienta de nivel inalt”, amintindu-se de cele 5 prezente ale sale la Cupa Mondiala.

Capabil sa imbrace tricourile cu numerele 4, 6, 7 si 8, Tonita (35 de ani) va putea, asadar, sa suplineasca absentele lui Guironnet si Tuilagi, acesta fiind indisponibil pana la sfarsitul lunii februarie, precum si a lui Kevin Gimeno, suspendat pentru cinci meciuri.

Pe langa internationalul roman, Carcassonne i-a mai adus pe argentinianul Emiliano Racca (25 de ani, 1,81 m, 100 kg), ca pilier dreapta, si pe Johan Aliouat (22 de ani, 1,96 m, 106 kg), o speranta de la Montpellier care poate evolua ca linia a doua.

In etapa cu numarul 9 din Pro D2, US Carcassonne va juca vineri, 13 noiembrie, la Beziers. Saptamana trecuta, gruparea la care evolueaza pilierul Andrei Ursache s-a impus acasa, cu 15-13, in fata lui Bourgoin. Ea ocupa locul 12 in clasamentul ligii secunde din Franta, cu 13 puncte.

* termenul Joker medical se foloseste in cazul unui jucator care il inlocuieste pe un altul a carui accidentare dureaza 3 luni sau mai mult. Inlocuitorul poate fi adus la respectiva echipa in afara perioadei in care se efectueaza transferuri, insa numai pe motive medicale.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile