Pe 26 martie incepe lupta pentru promovarea in SuperLiga

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Federatia Romana de Rugby

Divizia Nationala de Seniori, al doilea esalon al Romaniei, debuteaza la aceeasi data cu SuperLiga, 26 martie.
Primele doua echipe promoveaza in primul esalon, ultima echipa clasata retrogradeaza in DIVIZIA A.

REGULAMENTUL ORGANIZARII SI DESFASURARII CAMPIONATULUI DIVIZIEI NATIONALE DE SENIORI – D.N.S.

GENERALITATI
In conformitate cu Hotararea Adunarii Generale a F.R.R. din 30 Aprilie 2010 s-a aprobat sistemul competitional la nivelul echipelor de seniori pe trei nivele valorice : Superliga, Divizia Nationala de Seniori – DNS si Divizia A.

ECHIPE PARTICIPANTE
Campionatul Diviziei Nationale de Seniori-D.N.S. se desfasoara cu participarea echipelor clasate pe locurile 9 – 12 ale Campionatului DNS, editia 2010 si primele 4 echipe din Divizia A, editia 2010 (respectiv locul I din Seria Est, locul I si II din Seria Centru si locul I din Seria Vest). In cazuri bine justificate se vor aplica prevederile R.O.A.R., Art. 48 – Locuri vacante.

MODUL DE ORGANIZARE A COMPETITIEI
Competitia se va organiza astfel : echipele clasate pe primele 2 locuri promoveaza in SUPERLIGA, iar ultimele 2 echipe retrogradeaza, dupa terminarea jocurilor, in DIVIZIA A.
– Jocuri : 1 tur – 1 retur (14 etape-12 de jocuri/echipa).
Echipa care la sfarsitul campionatului termina pe locul I va fi declarata Campioana Nationala D.N.S., primind cupa, diploma, medalii si tricouri, echipa de pe locul al – II –lea va fi declarata vicecampioana, primind cupa, diploma, medalii, iar echipa clasata pe locul al – III –lea va primi cupa, diploma, medalii.
Primele doua echipe clasate la finalul competitiei promoveaza in Campionatul National SuperLiga, iar ultima clasata va retrograda in Divizia A.

MODUL DE DESFASURARE A COMPETITIEI
Sistemul competitional este primavara – toamna, inceperea turului, respectiv returului fiind aprobate de Biroul Federal.
Ziua de competitie este sambata, in mod exceptional, in cazuri bine justificate, se pot programa si juca partide si in alte zile ale saptamanii.
Ora oficiala de incepere a partidelor – 10.00., aceasta putand suferi modificari in functie de solicitarile scrise ale echipelor vizitatoare.
Programarea jocurilor se va face conform Tabelei Berger, luandu-se ca baza de calcul clasamentele editiei 2010 a Diviziei Nationale de Seniori, D.N.S. si Diviziei A de Seniori, D.A.
Cererea de inscriere(tip FRR) + tabelul nominal (minim 26 de jucatori), (anexa 1), trebuiesc trimise la Departamentul Competitii pana la data 18 martie 2011. Orice modificare(intrare – iesire sportiv) de pe tabelul nominal va fi comunicata prin fax nr. 021/319.24.49 sau mail mircea.paraschivescu@frr.ro, pana cu cel tarziu 48 de ore inainte de ora de desfasurarea a partidei pentru care se solicita modificarea.
De asemenea, odata cu cererea de inscriere, se va depune, in copie xeroxata, pana la data de 18 martie 2011,tabelul cu numele si prenumele sportivilor care, sub semnatura olografa, declara pe propria raspundere ca au fost instruiti privind consumul de medicamente, substante sau alte stimulente incluse in listele Agentiei Nationale Anti Dopind, folosirea acestora fiind interzisa in procesul de pregatire.(anexa nr. 2). Tabelul va fi stampilat si semnat de catre presedintele(directorul) clubului si antrenor(i).
Asigurarile medicale, respectiv tabelul centralizator in copie xeroxata semnat, datat si stampilat de societatea de asigurare, sau copiile individuale xeroxate ale acestora, precum si copia facturii prin care se atesta plata serviciilor contractate, impreuna cu Contractele de munca, si/sau Conventiile Civile sa parvina la FRR, Departamentul Competitii, pana cel tarziu cu 48 de ore inainte de inceperea competitiei. Orice modificare (intrare – iesire sportiv), de pe tabelul nominal de asigurari va fi comunicata prin fax nr. 021/319.24.49 sau mail mircea.paraschivescu@frr.ro, pana cu cel tarziu 48 de ore inainte de ora de desfasurarea a partidei pentru care se solicita modificarea.

FRR recomanda sportivilor sa poarte proteze dentare pe durata jocurilor oficiale si amicale, urmand ca din sezonul 2012 acest lucru sa fie obligatoriu.

Cluburile sunt obligate sa achite taxa anuala pana la inceperea competitiei sau cel mai tarziu pana in data de 31 martie.
De asemenea, pana la inceperea competitiei, cluburile au obligatia sa efectueze, pe carnetele de legitimare ale sportivilor, viza anuala de participare, in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si pana cel mai tarziu cu 48 de ore pana la inceperea competitiei.
Totodata, sportivii au obligatia sa aiba inscrisa in carnetele de legitimare viza medicala, care trebuie efectuata cel putin de doua ori pe an ; valabilitatea acesteia este de maximum sase luni. Mentionam ca se poate accepta si aviz medical provizoriu, individual, eliberat de autoritatea competenta (maximum 21 de zile, de la data scadenta a ultimei vize medicale).
Carnetele de legitimare pentru sportivii ce evolueaza in linia intai, antrenati si experimentati corespunzator pentru posturile respective, vor trebui sa aiba viza specifica a Departamentului Competitii, pe baza solicitarilor scrise facute de cluburi. Se interzice folosirea sportivilor cu statut junior-senior, (fosta dubla legitimare), pentru a evolua pe aceste posturi.
Conform prevederilor R.O.A.R., cluburile au obligatia, la jocurile disputate pe propriul teren, sa asigure prezenta pe toata durata partidei, a unei ambulante dotate cu aparatura de resuscitare si personal calificat aferent, cat si a unui medic oficial al meciului, care va sta la teren pe intreaga durata a acestuia.
Pana la inceperea competitiei cluburile au obligatia sa asigure la terenul de joc spatiile necesare efectuarii controalelor doping si dotarea acestora cu cele necesare conform Normelor de licentiere a cluburilor, Art. 6.5.4.
Sportivii care sunt eliminati temporar cu cartonase galbene, exceptand greselile tehnice repetate, trebuie sa achite suma de 50 de lei la arbitrul partidei, imediat dupa terminarea acesteia, sau ulterior la F.R.Rugby pana la data disputarii urmatorului joc. Cei care nu-si achita suma respectiva nu vor avea drept de joc in etapa/etapele urmatoare.
Terenurile pe care se vor disputa partidele la nivelul Diviziei Nationale de Seniori- D.N.S. trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
– Incinta terenului de joc va fi înconjurată de o mână curentă, instalată la cel puţin 3,50 m de liniile care-l delimitează.
– Culoar de acces între vestiare şi terenul de joc, cu barieră.
– Minimum 2 vestiare pentru jucători, fiecare cu o suprafaţă de 25 m.p. şi cu dotările necesare.
– Vestiar pentru arbitri cu o suprafaţă de minimum 10 m.p., dotat cu cele necesare. Acest vestiar poate fi utilizat şi pentru controlul antidoping.
– În măsura posibilităţilor este de dorit o cameră destinată îngrijirilor medicale, cu brancardă şi post telefonic.
– Un post de prim ajutor, mobil, pentru spectatori.
– Tribune cu o capacitate de minimum 200 locuri pe scaune, numerotate, din care cel puţin, 5-10 locuri rezervate pentru presă.
– Parcare pentru 10 autoturisme şi 2 locuri pentru autocare.
– Iluminare 400 lux/m.p.
– Sonorizare pentru public.
Termenul limita pentru asigurarea conditiilor minime mentionate mai sus este data de 01 martie 2013.

DISPOZITII FINALE
In desfasurarea competitiei, pe toata durata acesteia, reprezentantii oficiali, sportivii echipelor si celelalte persoane angrenate in pregatirea, organizarea si desfasurarea acesteia trebuie sa respecte principiile de etica si deontologie in rugby, prevazute in Anexa nr.3, care in opinia noastra, vor asigura conditiile propice climatului de fair-play si vor duce la disparitia manifestarilor contrare principiilor acestui sport.
Echipele vor respecta in totalitate prevederile Statutului F.R.R., ale
R.O.A.R., Regulamentului Disciplinar al F.R.R., Regulamentului privind Statutul si transferul jucatorului de rugby, precum si a Hotararile Adunarilor Generale si ale Biroului Federal al F.R.R.
Prezentul Regulament a fost aprobat de Biroul Federal la data de 25 februarie 2011 si intra in vigoare incepand cu aceasta data.

Anexa nr.1

Anexa nr.2

Anexa nr.3

PROGRAMUL JOCURILOR DIVIZIEI NATIONALE DE SENIORI – D.N.S. – 2011

ECHIPE PARTICIPANTE
CS Poli Agro Iasi
RC Barlad
CS Stiinta Petrosani
CSM Bucovina Suceava
R.C. Stejarul Buzau
CFR CSU SCM Brasov
C.S.O. Pantelimon

TUR
Etapa I-a
26 Martie 2011
1.CSO Pantelimon -RC Barlad FRR 11.00
2.CFR CSU SCM Brasov-CS Stiinta Petrosani CFR 10.00
3.RC Stejarul Bz.-CSM Bucovina Sv.(27.03.) Constructorul 10.30
CS Poli Agro Iasi sta.

Etapa a-II-a
02 Aprilie 2011
4.CS Poli Agro Iasi-CSO Pantelimon Agronomia 10.00
5.RC Barlad-CFR CSU SCM Brasov Rulmentul 11.00
6.CS Stiinta Petrosani-RC Stejarul Bz. Stiinta 10.00
CSM Bucovina Suceava sta.
Etapa a-III-a
09 Aprilie 2011
7.CFR CSU SCM Brasov-CS Poli Agro Iasi CFR 10.00
8.RC Stejarul Bz.-RC Barlad Constructorul 11.00
9.CSM Bucovina Sv.-CS Stiinta Petrosani Unirea 10.00
CSO Pantelimon sta.

Etapa a-IV-a
16 Aprilie 2011
10.CS Poli Agro Iasi-RC Stejarul Bz. Agronomia 10.30
11.RC Barlad-CSM Bucovina Sv. Rulmentul 16.00 12. CSO Pantelimon-CFR CSU SCM Brasov FRR 10.00
CS Stiinta Petrosani sta.

Etapa a-V-a
30 Aprilie 2011
13.CSM Bucovina Sv.-CS Poli Agro Iasi Unirea 11.00
14.CS Stiinta Petrosani-RC Barlad Stiinta 11.00
15.RC Stejarul Bz.-CSO Pantelimon Constructorul 10.30
CFR CSU SCM Brasov sta.

Etapa a-VI-a
07 Mai 2011
16.CS Poli Agro Iasi-CS Stiinta Petrosani Agronomia 10.00
17.CSO Pantelimon-CSM Bucovina Sv.(08.05.) FRR 10.00
18.CFR CSU SCM Brasov-RC Stejarul Bz. CFR 10.00
RC Barlad sta.

Etapa a-VII-a
14 Mai 2011
19.RC Barlad-CS Poli Agro Iasi Rulmentul 11.00
20.CSM Bucovina Sv.- CFR CSU SCM Brasov Unirea 10.00
21.CS Stiinta Petrosani-CSO Pantelimon Stiinta 10.00
RC Stejarul Bz. Sta.

RETUR

Etapa a-VIII-a
21 Mai 2011
22.RC Barlad-CSO Pantelimon Rulmentul 11.00
23.CS Stiinta Petrosani-CFR CSU SCM Brasov Stiinta 10.00
24.CSM Bucovina Sv.-RC Stejarul Bz Unirea 10.00
CS Poli Agro Iasi sta.

Etapa a-IX-a
28 Mai 2011
4.CSO Pantelimon-CS Poli Agro Iasi FRR 10.00
5.CFR CSU SCM Brasov-RC Barlad CFR 11.00
6.RC Stejarul Bz.-CS Stiinta Petrosani Constructorul 10.30
CSM Bucovina Suceava sta.

Etapa a-X-a
04 Iunie 2011
7.CS Poli Agro Iasi-CFR CSU SCM Brasov Agronomia 10.00
8.RC Barlad-RC Stejarul Buzau Rulmentul 11.00
9.Stiinta Petrosani-CSM Bucovina Suceava(05.06.) Stiinta 10.00
CSO Pantelimon sta.

Etapa a-XI-a
13 August 2011
10.RC Stejarul Bz.-CS Poli Agro Iasi Constructorul 10.30
11.CSM Bucovina Sv.-RC Barlad Unirea 11.00 12.CFR CSU SCM Brasov-CSO Pantelimon CFR 10.00
CS Stiinta Petrosani sta.

Etapa a-XII-a
20 August 2011
13.CS Poli Agro Iasi-CSM Bucovina Sv. Agronomia 16.00
14.RC Barlad-CS Stiinta Petrosani Rulmentul 11.00
15.CSO Pantelimon-RC Stejarul Bz. FRR 10.00
CFR CSU SCM Brasov sta.

Etapa a-XIII-a
27 August 2011
16.CS Stiinta Petrosani-CS Poli Agro Iasi Stiinta 10.00
17.CSM Bucovina Sv.-CSO Pantelimon Unirea 10.00
18.RC Stejarul Bz.-CFR CSU SCM Brasov Constructorul 10.00
RC Barlad sta.

Etapa a-XIV-a
03 Septembrie 2011
19.CS Poli Agro Iasi-RC Barlad Agronomia 11.00
20.CFRCSUSCM Brasov-CSM Bucovina Sv.(04.09.) CFR 10.00
21.CSO Pantelimon-CS Stiinta Petrosani FRR 10.00
RC Stejarul Bz. Sta.

Primele 2 echipe promoveaza in SUPERLIGA, ultima echipa clasata retrogradeaza in DIVIZIA A.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

slot gacor https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/thai/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/demo/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/toto/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/scatter/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/maxwin/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/apk/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/thai/ slot gacor situs toto bento4d slot gacor situs toto slot gacor rtp live https://puskesmaskemangkon.purbalinggakab.go.id/-/gacor/ ++ situs toto slot gacor situs toto situs toto https://faculdadediplomata.edu.br/-/ https://www.pilgrimagetour.in/-/ situs toto slot gacor situs toto situs toto https://faculdadediplomata.edu.br/-/ https://www.pilgrimagetour.in/-/