Pe 8 octombrie va avea loc la Pantelimon editia a doua a Trofeului Mitu Petre

Federatia Romana de Rugby, Asociatia Fostilor Internationalilor de Rugby – Romania, A.J.R. Ilfov, Rugby Club Pantelimon si Primaria Pantelimon organizeaza duminica, 8 octombrie 2017, in localitatea ilfoveana, Pantelimon, editia a doua a Trofeului Petre Mitu. Competitia are scop caritabil si isi propune sa stranga fonduri in beneficiul fostului capitan al echipei nationale, Petre Mitu (40 ani), afectat de o boala nemiloasa (scleroza laterala amiotrofica).

Turneul, care va avea loc pe terenul din incinta Unitatii Militare din Pantelimon, va incepe la ora 9:00. De-a lungul zilei vor fi mai multe meciuri de copii, competitia fiind dedicata categoriilor de varsta U8, U10, U12 si U14. Astfel, la fiecare categorie de varsta s-au inscris cate trei echipe. De asemenea, va avea loc si un meci de old boys intre Steaua si Dinamo.

Echipele participante:
U8
ACSO Viitorul Pantelimon
RC Grivita Rosie
CS Olimpia

U10
ACSO Viitorul Pantelimon
RC Grivita Rosie
CS Olimpia

U12
ACSO Viitorul Pantelimon
Grivita Rosie
CSM Bucuresti

U14
ACSO Viitorul Pantelimon
Grivita Rosie
CSM Bucuresti

„Ne bucuram ca am reusit sa organizam pentru a doua oara acest turneu. Prin ceea ce facem dorim sa ii aratam lui Pia ca suntem alaturi de el, ca il sprijinim si ca se poate baza intotdeauna pe noi in aceste momente grele. Dorim sa fie un turneu frumos, cu multi spectatori, pentru ca de-a lungul zilei, la teren, se pot face donatii pentru ca vom avea o urna mobila. Este o competitie care dincolo de actul caritabil pe care il promoveaza, este o pledoarie pentru miscare, pentru jocul copiilor cu balonul oval. Toti participantii sunt castigatori, fiecare va primi cate o diploma, iar castigatorii, medalii si cupe”, a declarat Dumitru Steria-Cioc, antrenor ASCO Viitorul Pantelimon.

Editia a doua a Trofeului Mitu Petre va avea loc pe 8 octombrie.

Programul jocurilor:
ora 9-10 copii U8, U10, U12
ora 11-12 copii U14
ora 12-13 festivitatea de premiere
ora 13 joc old-boys Steaua – Dinamo

Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din 1996, Petre Mitu a disputat 34 de meciuri pentru echipa de seniori a Romaniei, marcand 288 de puncte (12 eseuri, 44 lovituri de pedeapsa si 48 de transformari). Originar din Patelimon, Mitu a fost capitan al ”Stejarilor” in patru meciuri, in 2001 si 2002. A participat la Cupa Mondiala din 1999, evoluand in meciurile cu Australia, SUA si Irlanda. „Pia” cum este poreclit a fost lansat in rugby-ul mare de antrenorul Dumitru Sterian ”Cioc”, a trecut apoi sub indrumarea lui Fane Popescu, evoluând ca senior la Steaua și în prima ligă franceză, la Aurillac (1998-2001), Grenoble (2002-2003), Stade Poitevin (2003-2005), Tarbes (2005-2006) si US Montauban (2006-2010). In 2010, Mitu a devenit antrenor jucator la CAC Rugby, în Federale 1, iar apoi la RAC Angerien, in liga a treia din Franta.

Considerat unul dintre cei mai valorosi mijlocasi la gramada din rugbyul romanesc, Petre Mitu a fost diagnosticat in primavara lui 2014 cu scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa, fara posibilitate de vindecare. Din pacate, pentru aceasta afectiune exista doar variante de tratament pentru stagnarea evolutiei bolii, medicina fiind inca in cautarea unui leac eficient.

FOTO: www.photoflorian.com

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile