Promotia a XII-a a Academiei de Rugby a parcurs in aceasta saptamana modulul cu numarul doi

Promotia a XII-a a Academiei de Rugby a parcurs in aceasta saptamana modulul cu numarul doi.

In saptamana 7-11 decembrie s-a desfasurat al doilea modul al promotiei cu numarul 12, din cadrul Academiei de Rugby. Acest modul s-a referit la „Stiinta Sportului”, cursantii avand posibilitatea de a invata, printre altele, despre motivarea sportivilor si dezvoltarea acestora pe termen lung, recuperare si refacere, planificarea unui sezon si antrenamentul fizic.

Printre cursanti actualei promotii se numara fostul international Marcel Giucal, intors de curand din Franta. Actualmente, Giucal este antrenorul echipelor de copii din comuna Cornu de Jos, din judetul Prahova, unde s-a infiintat un centru national de rugby. „Am dorit sa urmez aceste cursuri pentru a-mi intregi cunostintele ca antrenor, pentru a ma obisnui cu toate lucrurile care stau in spatele pregatirii unei echipe, pentru a vedea detaliile din perspectiva antrenorului pentru ca pana acum le vedeam doar ca jucator. Este folositor pentru ca intram in detalii, de la cum organizam o zi de lucru, la analiza video. Am simtit ca am nevoie sa inteleg aceste lucruri, sa ma obisnuiesc cu gandirea unui antrenor, sa deprind acea usurinta de a comunica si de a-i motiva pe jucatori. Imi lipsea practica din postura de antrenor, nu e usor sa reusesti sa transpui ideile pe care le ai in viata unei echipe. In plus, cred ca marea mea sansa este sa si antrenez si astfel sa pun in practica tot ce invat aici”, a spus acesta.

Pe bancile scolii sunt si fostii jucatori stelisti Daniel Nainer si Cornel Tatu, precum si Ana Maria Poaca, fosta practicanta a rugby-ului, variantele in 7 si in 15, in Germania. Retras din activitatea sportiva la sfarsitul lunii iulie, Cornel Tatu este acum antrenor, alaturi de Corneliu Octavian, la Steaua U16. „Am venit aici pentru a-mi imbunatati cunostintele manageriale si practica in domeniu, mai ales ca antrenez si acest lucru imi va fi util pe viitor. Desi au fost doar doua module pana acum am invatat foarte multe lucruri noi despre planificare, despre cum sa vorbesti sportivilor, cum sa ii faci sa iti accepte punctul tau de vedere, fara a avea senzatia ca ti-l impui. Apoi m-am gandit ca aceste cursuri ma ajuta sa imi imbogatesc vocabularul si sa-mi organizez mai bine etapele planificarii antrenoratului pe durata scurta, medie si lunga pentru a nu sari anumite etape, asa cum avem tendinta ”, si-a motivat acesta decizia de a urma cursurile Academiei.

Dintre jucatorii activi se remarca prezenta timisorenilor Vali Poparlan, Vasile Rus si Gigi Militaru. Alaturi de acestia se regasesc Cristian Frisk, Catalin Fugaru, Catalin Raileanu, Bogdan Caprita, Ion Capusanu, Marius Stoica, Gabi Nicolae si Andrei Catalin.

Aceasta promotie este cea mai eterogena din punct de vedere al preocuparilor cursantilor, intre cei inscrisi la Academie numarandu-se parinti, jurnalisti, antrenori, conducatori de echipe, etc.

Colectivul lectorilor este asigurat de specialisti cum ar fi Daniel Mitrea, Stefan Rusu, Alexandru Achim, Nicolae Sisiu, George Bargaunas, etc. Lectile teoretice au loc dimineata, la sediul FRR, iar cele practice, cu ajutorul juniorilor U18 din Capitala, se desfasoara dupa-amiaza, pe terenurile de la Arcul de Triumf.

Urmatorul modul al Academiei va avea loc intre 18 si 25 ianuarie.

Academia de Rugby este un proiect al Federatiei Romane de Rugby prin care s-a incercat din 2004 pana in prezent sa se identifice si sa se formeze jucatori si antrenori, in vederea asigurarii continuitatii activitatii performante a acestora.Pregatirea pe care o ofera acest proiect acopera toate sectoarele esentiale ale unei formari unitare din punct de vedere sportiv – cel medical, fizic, nutritional, si bineinteles cele specifice postului / rolului fiecarui cursant.

Academia de Rugby inseamna un proiect intins pe durata a jumatate de an, cu module compacte, de cate o saptamana in fiecare luna.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile