Promotia a XII-a a Academiei de Rugby parcurge in aceasta saptamana modulul cu numarul trei

Promotia a XII-a a Academiei de Rugby parcurge in aceasta saptamana modulul cu numarul trei.

In saptamana 18-22 ianuarie are loc la sediul Federatiei Romane de Rugby, modulul trei al promotiei cu numarul 12, din cadrul Academiei de Rugby. Acest modul se refera la “Jocul liniei de treisferturi”, cursatii avand posibilitatea de a invata, printre altele, despre metodica formarii jucatorilor U14, U12 si U10, cerintele necesare jucatorilor de treisferturi, dar si felul in care se pot alcatui exercitii pentru antrenamentul practic sau pentru dezvoltarea jocului de atac si de aparare.

Printre cursantii actualei promotii se numara fostul international Marcel Giucal, fostii jucatori stelisti Daniel Nainer si Cornel Tatu, precum si Ana Maria Poaca, fosta practicanta a rugby-ului, variantele in 7 si in 15, in Germania. Dintre jucatorii activi se remarca prezenta timisorenilor Vali Poparlan, Vasile Rus si Gigi Militaru. Alaturi de acestia se regasesc Cristian Frisk, Catalin Fugaru, Catalin Raileanu, Bogdan Caprita, Ion Capusanu, Marius Stoica, Gabi Nicolae si Andrei Catalin.

Aceasta promotie este cea mai eterogena din punct de vedere al preocuparilor cursantilor, intre cei inscrisi la Academie numarandu-se parinti, jurnalisti, antrenori, conducatori de echipe, etc.

Colectivul lectorilor este asigurat de specialisti cum ar fi Daniel Mitrea, Stefan Rusu, Alexandru Achim, Nicolae Sisiu, George Bargaunas, etc. Lectile teoretice au loc dimineata, la sediul FRR, iar cele practice, cu ajutorul juniorilor U18 din Capitala, se desfasoara dupa-amiaza, pe terenurile de la Arcul de Triumf. „Natura nu prea ne-a ajutat in ce priveste exercitiile practice din acest modul, insa atat jucatorii, cat si antrenorii prezenti au dorit sa reexperimenteze jocul de rugby in zapada de peste 30 cm de pe terenul sintetic si au facut acest lucru cu entuziasm. Printre momentele interesante care au avut loc pana acum este si intalnirea dintre cursanti si doctorul Alin Popescu, medicul coordonator al FRR, care le-a vorbit celor prezenti despre igiena de viata a sportivului de performanta”, a spus Daniel Mitrea, profesor al Academiei si Manager de Inalta Performanta al FRR.

Urmatorul modul al Academiei va avea loc intre 22 si 26 februarie.

Academia de Rugby este un proiect al Federatiei Romane de Rugby prin care s-a incercat din 2004 pana in prezent sa se identifice si sa se formeze jucatori si antrenori, in vederea asigurarii continuitatii activitatii performante a acestora.Pregatirea pe care o ofera acest proiect acopera toate sectoarele esentiale ale unei formari unitare din punct de vedere sportiv – cel medical, fizic, nutritional, si bineinteles cele specifice postului / rolului fiecarui cursant.

Academia de Rugby inseamna un proiect intins pe durata a jumatate de an, cu module compacte, de cate o saptamana in fiecare luna.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile