Pumele au debutat cu o infrangere in Africa de Sud

Africa de Sud.

La Cape Town cu ocazia partidei Africa de Sud-Argentina, “pumele” si-au facut debutul in cea mai puternica competitie a emisferei de sud.

Prima intalnire dintre Springboks si Los Pumas a avut loc in anul 1993 la Buenos Aires si de atunci in 13 partide directe, argentinienii nu au reusit sa se impuna niciodata in fata sud-africanilor.
Partida a avut doua parti simetrice, argentinienii jucand curajos in primul sfert de ora al celor doua reprize.

M.Steyn a adus primele puncte ale partidei dintr-o lovitura de pedeapsa. ”Pumele” au avut insa reactie si dupa 15 minute de joc in care i-au masat pe sud-africani in jumatatea lor de teren au egalat prin Hernandez.

Springboks insa au raspuns imediat si fundasul Kirchner a reusit prima incercare a partidei. Din acel moment sud-africanii au preluat controlul partidei si in minutul 27 dupa un mol rulant flankerul Coetzee a marcat al doilea eseu. La pauza Africa de Sud a intrat cu avntaj de 20-6, Hernandez mai punctand o data din lovitura de pedeapsa pentru argentinieni.

In debutul partii secunde Hernandez a avut trei sanse de a duce puncte pentru sud-americani dar a ratat de fiecare data lovituirle de pedeapsa, care ar fi putut strange rezulatul la 20-15.

Argentina s-a stins apoi si Springboks au galopat spre o victorie logica, care a fost incununata cu un un eseu de mare spectacol. M.Steyn a trimis un balon de urmarire pe care Habana l-a recuperat cu toata opozitia lui Agulla si a culcat in terenul de tinta al “pumelor”.

Africa de Sud a castigat la o diferenta de 21 de puncte, iar saptamana viitoare, argentinienii vor avea ocazia sa-si ia revansa pe propriul teren.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile