RaboDirect Pro 12 – etapa 17: Ospreys pierde acasa cu Warriors

RaboDirect Pro 12.

Etapa plina de partide interesante in weekend in Liga Celtica. Ospreys pierd pe teren propriu cu scotienii de la Glasgow Warriors, iar in urma acestui rezultat cad pe locul trei in clasament fiind intrecuti de Munster care a invins in deplasare pe Newport Gwent Dragons, in urma unui meci dramatic. Leinster invinge fara probleme la Aironi.

Aironi Rugby – Leinster 6-22. Liderul Leinster invinge in Italia si sunt astfel neinvinsi in ultimele 20 de meciuri in toate competitiile, egaland recordul lui Munster in RaboDirect Pro 12, cu 14 partide fara infrangere. Lipsiti de internationalii convocati pentru meciul cu Franta, irlandezii nu au avut nicio problema sa obtina victoria la Aironi. Ian Madigan a punctat pentru oaspeti din cinci lovituri de pedeapsa si o transformare, iar Noel Reid (intrat pe teren in a doua repriza) l-a completat printr-o incercare in minutul 75. Aironi a punctat doar prin loviturile de pedeapsa ale lui Naas Olivier si Luciano Orquera.

Ospreys – Glasgow Warriors 20-26. Meci spectaculos in Tara Galilor, incheiat cu o surprinzatoare victorie a celor de la Warriors, confirmand astfel forma buna aratata in acest sezon si securizandu-si un loc in play-off. Cate doua eseuri de fiecare parte au reusit cele doua echipe, diferenta fiind facuta de loviturile de picior, iar scotienii au avut un Ruaridh Jackson in mare forma reusind sa inscrie 16 puncte din patru penalitati si doua transformari. Cele doua eseuri ale invingatorilor au fost reusite in prima repriza de catre Jon Welsh in minutul 18 si Colin Shaw in minutul 34. Ospreys au punctat prin eseurile lui Hanno Dirksen si Kahn Fotuali’i si prin cele doua penalitati si doua transformari ale lui Dan Biggar.

Ulster – Edinburgh Rugby 38-16. Pe Ravenhill, in fata a 8.000 de spectatori, nord-irlandezii de la Ulster inving pe Edinburgh in urma unui meci in care diferenta dintre cele doua echipe s-a simtit in toate cele 80 de minute. Gazdele au inscris un numar record de eseuri, opt, reusind sa transforme patru dintre ele prin sud-africanul Ruan Pienaar. In afara eseului de penalizare din minutul 50, pe lista marcatorilor s-au mai numarat: Stefan Terblanche, Ian Humphreys, Paul Marshall, Chris Cochrane, Adam d’Arcy, fiecare cu cate o incercare. De cealalta parte, scotienii au reusit doua incercari, netransformate, prin Tim si Sep Visser si doua lovituri de pedeapsa prin Phil Godman.

Llanelli Scarlets – Connacht 38-10. Meci spectaculos, cu multe eseuri si pe Parc y Scarlets, acolo unde gazdele si-au asigurat inca de la pauza un rezultat favorabil, scorul inregistrat in minutul 40 fiind 14-3. Scarlets au reusit sa puncteze prin incercarile lui Andy Fenby (min. 17), Rhodri Jones (min. 37), Emyr Phillips (min. 57), Kieran Murphy (min. 63) si Phil John (min. 80) toate cinci transformate de veteranul Stephen Jones care a mai reusit si o lovitura de pedeapsa in minutul 46 si care avea sa fie declarat omul meciului. Scotienii de la Edinburgh au reusit o incercare tarziu, in minutul 77, prin Ethienne Reynecke, transformata de Miah Nikora, cel care a mai reusit si o penalitate in prima repriza.

Benetton Treviso – Cardiff Blues 13-20. Deplasare nu tocmai usoara pentru cei de la Blues in Italia, in care gazdele au avut in cea de-a doua repriza o revenire in forta de la 3-17, insuficienta insa pentru a intoarce soarta partidei. Dan Parks a fost din nou declarat omul meciului si se pare ca trece printr-o forma foarte buna dupa retragerea din nationala Scotiei. In acest meci a reusit doua transformari si doua penalitati, marcatorii eseurilor fiind Martyn Williams (min. 30) si Harry Robinson (min. 32). Cei de la Treviso au reusit, la randul lor, doua incercari prin Simon Picone (min. 73) si Brendan Williams (min. 78) , precum si o lovitura de pedeapsa prin Willem de Waal (min. 26).

Newport Gwent Dragons – Munster 14-24. Meci deosebit de disputat in Tara Galilor si in care Dragonii au condus ostilitatile vreme de 65 de minute, cedand in final in fata irlandezilor de la Munster care urca astfel un loc in clasament in urma acestei victorii, in dauna galezilor de la Ospreys. Gazdele conduceau la pauza cu 11-9 in urma incercarii reusite de Ashley Smith (min. 20) si a doua penalitati reusite de Lewis Robling. Munster inscrie in minutele 3, 23 si 27 prin loviturile de pedeapsa ale lui Ian Keatley. Dupa pauza, tot gazdele inscriu primii prin penalitatea reusita de Robling in minutul 65. Mai mult decat atat, acestia beneficiaza si de avantajul omului in plus in urma eliminarii de 10 minute a lui O’Leary si totul parea ca se indreapta spre un deznodamant fericit. In minutul 68 incercarea lui Luke O’Dea ii readuce insa pe irlandezi in joc. La scurt timp, Scott Deasy reuseste sa inscrie printr-o lovitura de pedeapsa, iar in minutul 75 Felix Jones reuseste o incercare. Acelasi Deasy o transforma si stabileste astfel scorul final.

Clasament:
1. Leinster 63
2. Munster 51
3. Ospreys 49
4. Warriors 47
5. Ulster 46
6. Scarlets 45
7. Blues 44
8. Treviso 29
9. Dragons 25
10. Connacht 24
11. Edinburgh 23
12. Aironi 15

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile