RC Bârlad câștigă duelul cu CSM Galați în lupta pentru podiumul DNS

Etapa a XV-a din Divizia Națională de seniori a adus două victorii ale oaspeților și una a gazdelor, RC Gura Humorului prin victoria pe teren propriu adjudecându-și și Cupa Tissot, trofeu pus în joc în întâlnirile cu CSU Alba Iulia.

Așa cum era de așteptat cel mai echilibrat meci al etapei a avut loc la Galați, între CSM Galați și RC Bârlad, ocupantele locurilor 3 și 4 în clasamentul DNS. Un echilibru reflectat și pe tabela de marcaj care a rămas nemodificată până în ultimul minut al primei părți. Pe fondul mai multor greșeli repetate, arbitrul Cristian Șerban a acordat un eseu de penalizare oaspeților, 7-0 și un cartonaș galben lui Ionuț Cucu de la gazde. În partea secundă, Galațiul a revenit, 7-7, însă jucătorii lui Ioan Harnagea au fost mai pragmatici în joc și au gestionat mai bine momentele cheie. Bârlad se impune cu 20-15, o victorie care o menține în lupta pentru podiumul ediției din acest sezon.

Au marcat pentru CSM Galați: Dragoș Giușcă – 2 eseuri și Ionuț Niacșu – 1 transformare și o lovitură de pedeapsă, respectiv Lazăr Azoiței – eseu, Toma Mîrzac 1 transformare și 2 lovituri de pedeapsă, eseu de penalizare.

La București, CS Năvodari a obținut o victorie cu bonus ofensiv, 35-12, care o menține aproape de liderul CS Știința Petroșani, așteptând pasul greșit al campioanei en-titre DNS. Meciul de pe Parcul Copilului cu RC Grivița a fost mai echilibrat decât indică scorul, la pauză oaspeții conduceau cu 16-0, doar cu un eseu marcat, restul punctelor fiind din lovituri de picior. De apreciat efortul gazdelor, care au luptat până în ultimul minut de joc, punctele acestora fiind reușite în ultimul sfert de oră al întâlnirii.

Au marcat pentru RC Grivița: Andrei Radu, Damian Ispas- fiecare câte o încercare, Ștefan Pătrașcu 1 transformare, respectiv Mihai Comănici – 2 eseuri, Alin Ștefan – 2 eseuri, Cristian Văcaru – 1 transformare, 2 lovituri de pedeapsă, Codrin Bercu – 2 transformări pentru CS Năvodari

Singura victorie a gazdelor în meciurile disputate sâmbătă a aparținut celor de la RC Gura Humorului, 38-7, cu CSU Alba Iulia. Un meci dominat de gazde, care la finalul primei reprize își asiguraseră și punctul bonus ofensiv. De altfel, punctele oaspeților au venit în urma unui eseu de penalizare. Cu această victorie, jucătorii lui Andrei Varvaroi păstrează și Cupa Tissot, trofeu pus în joc între cele două echipe, câștigat la meciul din tur, pe terenul albaiulienilor, 31-6.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Vlăduț Sidău – 2 eseuri, Alexandru Davidoiu, Ștefăniță Rusu, Cristian Turcan, Claudiu Cuciureanu – fiecare câte un eseu, Ciprian Nichitean – 3 transformări, Mihai Daraban – tranformare, respectiv un eseu de penalizare pentru CSU Alba Iulia.

Ultima partidă a etapei dintre CSM Suceava și CS Știința Petroșani urmează să fie reprogramată pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

FOTO: Sportul Ilustrat

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile