RC Venus RIFIL a castigat Campionatul Regional junioare mici -Moldova Nord

 Marti, 30 mai 2017, pe stadionul Tepro din Iasi a avut loc etapa a IV-a a Campionatului regional Moldova Nord de junioare mici (U14) rugby feminin.

Prezenta la cele 4 etape, liderul in clasament a fost RC Venus RIFIL Piatra Neamt echipa condusa de prof. Popa Eusebiu, care a castigat toate cele 4 turnee. Pe locul II a fost echipa AS Vointa Tanacu echipa antrenata de prof. Ilieș Simona, locul III a fost ocupat de CSS Gura Humorului – prof. Varvaroi Andrei si Conache Vasile, locul IV  Scoala gimnaziala Gîrbești – Iași antrenata de prof. Pelczer Adrian,  locul V – Scoala gimnaziala Ipotesti -prof. Blezneac Adrian, locul VI – Liceul tehnologic Petru Rares – prof. Simion Mioara, locul VII –  AS Pilierul Prisacani – Florescu Petre.

” Felicitari pentru organizatori, pentru initiativa de a desfasura acest prim campionat de junioare mici, a fost o experienta frumoasa, fetele mele au avut meciuri in picioare, cel mai bun antrenament este meciul. Speram ca din toamna sa inceapa o noua editie la care vor participa toate echipele inscrise initial la cat mai multe turnee. Campionatul a fost benefic sper sa fie un exemplu pentru celelalte regiuni si sa se organizeze astfel de campionate care sa se inchee cu un circuit national de junioare mici. Cat imi va permite sanatatea rugby-ul feminin pe meleagurile Nemțene va continua.” a spus profesorul Popa Eusebiu, antrenor al echipei RC VENUS RIFIL Piatra Neamt.

„Am reusit sa organizam un turneu regional special pentru fete, sa fie cat mai multe echipe participante si sa atragem echipe din rugby tag catre rugby-ul contact. Am reusit sa organizam 4 turnee la 2 la Iasi,  unul la Prisacani si unul la Targu Neamt. La fiecare etapa am avut minim 4 echipe participante, transportul fiind cel mai mare impediment in a se prezenta  echipele la turnee. Au fost angrenate in jur de  80 fete cu varsta intre 12-14 ani si ne dorim ca o parte din ele sa le vedem in campionatul national de junioare si poate reusim sa crestem numarul de echipe inscrise in campionatul national. As vrea sa putem organiza si in celelalte regiuni astfel de competitii destinate special rugby-ului feminin pentru a putea creste numarul de practicante dar si calitatea jocului de rugby 7 feminin. Doresc sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat activ in aceste turnee, participantilor, organizatorilor (FRR, AJR Iasi, RC Venus Rifil Piatra Neamt si Primaria Prisacani) si nu in ultimul rand arbitrilor din Moldova Nord care au participat la aceste turnee.”, a declarat Gabriela Surmei -Balana, Director Regional de Dezvoltare Molova Nord.

FOTO : Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile