Romania 7’s feminin și masculin participă la Rugby 7 Friendship Cup de la Chișinău

Romania 7’s feminin și  masculin participă astăzi și mâine, 29 și 30 mai, la un turneu amical, Rugby 7 Friendship Cup, care va avea loc la Chișinău, în Republica Moldova. Este prima din acțiunile comune pe care Federația Română de Rugby și Federația Moldovenească de Rugby le au pregătite pentru perioada următoare.

Competiția este o repetiție bună pentru primele etape ale Campionatului European de Rugby 7 feminin și masculin, la feminin România evoluând în divizia de elită,Championship Series, prima etapă urmând să aibă loc la  Lisabona, între 5-6 iunie. La masculin, România 7’s va evolua în divizia a doua, Trophy Series, prima rundă fiind la Zagreb, între 19-20 iunie.

La Rugby 7 Friendship Cup, Ghindele vor evolua în competiție cu Selecționatele Odesa și Kiev, iar la masculin, România va întâlni Moldova, Ucraina și Rusia A.

Echipa României, feminin: Bianca Preda, Ioana Ghebu, Carmen Cirgea, Claudia Milicu, Emilia Vizitiu, Georgiana Vizitiu, Andreea Atomi, Elena Juncanariu, Georgiana Gabor, Ana-Maria Sandu, Simona Roșca, Ana – Maria Călin, Paula Ursache, Ana Maria Bocan
Antrenor: Neculai Tarcan
Antrenor: Marin Alexandru senior

Echipa României, masculin: Marius Chiriac, Constantin Ivanciu, Vlad Bălan, Cristian Curta, Cristian Zamfir, Alexandru Mircea, Silviu Mircea, Alexandre Crețu, Ionuț Roman, Sorin Pândichi, Alexandru Tudose
Antrenor: Marin Alexandru jr.
Kineto: Marius Todosi

„În acest an strategia echipei naționale de rugby în 7 masculin este de a promova și a evolua cu jucători tineri sub 23 de ani și în special jucători ce evoluează în DNS. Ne-am lovit iarăși de lipsa câtorva sportivi din cauză că în acest moment campioantul intern, SuperLiga, este în plină desfășurare,  însă este îmbucurător că nucleul echipei îl avem pentru acest turneu de pregătire. Ne dorim ca după acest turneu să avem o imagine a cunoștințelor de rugby în 7 a sportivilor pe care i-am selecționat, câțiva au fost și la U18 7’s, pentru a putea vedea ce profile de jucători ne mai sunt necesare pentru a completa și forma un grup ce va aborda Europe Trophy 7 cu gândul de promovare in primul eșalon valoric”, a declarat Daniel Carpo, managerul general rugby 7.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile