Romania 7s se pregătește pentru prima etapă a Sevens Trophy Series de la Zagreb

Naționala de rugby 7 masculin a României debutează în acest weekend în Rugby Europe Sevens Trophy Series, al doilea eșalon valoric al rugbyului 7s european. Prima etapă a competiției este programată la Zagreb, între 19-20 iuine, iar cea de-a doua la Budapesta între 10-11 iulie. România 7’s se află în pregătire la CSN Snagov, urmând să plece spre Croația pe 17 iunie. Căpitanul echipei este Marius Chiriac.

„Condițiile de pregătire de aici, de la Snagov sunt foarte bune, mai ales că putem face și recuperare. Din păcate am avut probleme cu accidentările, nu ni s-au putut alătura câțiva jucători pe care ni i-am fi dorit aici, precum Alexander Dinu, Andrei Pricopie, Teo Ursu, apoi l-am pierdut după primele zile de pregătire pe Ivanciu. Este un câștig însă venirea celor doi jucători de SuperLigă, Marian Ispir și Rafael Florea. Avem o echipă tânără, majoritatea sunt copii până în 20 de ani, o echipă în care cel mai experimentat, și în ce privește 7s-ul, este Marian Ispir, care ne dorim să și lege echipa, să aducă acea luciditate în joc și diferență în momentele cheie. Am avut o săptămână bună de pregătire, ne-am axat pe pregătire fizică specială de 7s, cu accent pe omogenizarea jucătorilor, pe deprinderea acestora cu specificul 7s pentru că toți provin din rugby XV și practic trebuie să învețe totul de la zero la 7s, să se adapteze stilului de joc. Având în vedere că la noi nu există nimic dezvoltat pe 7s este un pas firesc, o trecere pe care trebuie să o facă. În aceste zile până la plecare vom lucra mai mult tehnic și poziționarea pe posturi. Sunt mulțumit de cum au răspuns la solicitările pe care le-am avut și este important să putem crește pe această bază, să păstrăm nucleul pentru competițiile viitoare de 7s. Legat de participarea la Zagreb, vom juca în funcție de posibilitățile jucătorilor pe care le avem și realist vorbind, ca și clasare am fi undeva între locurile 5-8. Trebuie să avem mai multe turnee specifice de 7s, pregătire specifică, este mai mult de un an de pauză pentru 7s, de aceea consider că, în aceste condiții, băieții au răspuns foarte bine. După primul turneu putem spune cu exactitate unde ne aflăm în raport cu celelalte echipe”, a declarat Marin Alexandru Jr., antrenorul echipei.


Echipa României: Alexandre Crețu (Carcassonne Espoirs), Andrei Homiuc (RC Grivița), Silviu Mircea (RC Grivița), Marius Chiriac (CS Dinamo), Alexandru Tudose (CS Dinamo), Cristian Zamfir (Știința Petroșani), Vlad Balan (Știința Petroșani), Sorin Pândichi (CNOPT), Rafael Florea Jilăveanu (CS Dinamo), Ovidiu Neagu (RC Bârlad), Alexandru Ichim (RC Bârlad), Marian Ispir (CS Dinamo) Staff: Daniel Carpo – antrenor, Alexandru Marin – antrenor, Vlad Ilie – doctor

Echipele care iau parte la Trophy Series sunt: România, Suedia, Israel, Turcia, Ucraina, Cehia, Luxemburg, Ungaria, Belgia, Croația, Danemarca și Letonia. Acestea vor fi împărțite în trei grupe.

FOTO: Rafal Gaglewski / Rugby Europe

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile