Romania-Argentina XV, un meci pentru trofeul World Rugby Nations Cup

Cu doua victorii la activ si cate noua puncte acumulate in clasament, Romania si Argentina XV vor disputa pe Stadionul National Arcul de Triumf practic finala editiei 2015 a competitiei World Rugby Nations Cup.

Se anunta un spectacol deosebit, pentru ca Stejarii doresc sa-si treaca in palmares cel de-al treilea titlu de campioana, ceea ce ar insemna un record al competitiei, in timp ce Argentina vrea sa sarbatoreasca cum se cuvine cei 50 de ani de cand prima reprezentativa poarta supranumele de Los Pumas, dupa succesul din 1965 in fata Junior Springboks.

Asadar, premisele unei mari finale exista, mai mult chiar, aceasta va fi a cincea confruntare dintre Stejari si jaguarii sud-americani, traditia intalnirilor directe fiind asigurata de participarile la IRB Nations Cup, respectiv, acum, World Rugby Nations Cup, avantajul palmaresului general fiind de partea noastra.

Prima confruntare s-a consemnat in 2010, cand ne-am impus cu rezultatul de 24-8, toate punctele fiind marcate din tentative de tinta, pentru ca apoi un an mai tarziu Argentina Jaguars sa obtina singurul succes, o partida in care s-a evidentiat Joaquin Tuculet, in prezent jucator la Cardiff Blues, cel care a marcat trei esuri si un dropgol.

Urmatoarele doua partide au fost practic momentul care a deschis Stejarilor drumul catre cele doua trofee cucerite. In 2012 am castigat cu emotii, pentru ca desi conduceam in minutul 62 cu 23-9, eseurile lui Masera si Madero au fost aproape de a rasturna situatia, pentru ca in urmatoarea editie sa ne impunem la scor prin eseurile lui Poparlan, Macovei si Vlaicu.

Daca in fata primei reprezentative, Los Pumas, Romania nu a reusit inca vreo victorie, contra Jaguarilor am acumulat trei succese, un altul de care ne aducem aminte cu placere fiind la Cupa Mondiala U19 in 2005, cand Florin Vlaicu, Catalin Fercu, Viorel Lucaci, Mihai Macovei si Mihaita Lazar s-au impus in finala locurilor 7-8.

Toti cei amintiti mai sus este posibil sa fie prezenti pe teren si in partida de duminica, situatie in care Mihai Macovei va fi pentru a 30-a oara capitanul Stejarilor, iar Florin Vlaicu si Florin Surugiu vor atinge borna 80 respectiv 50 in ceea ce priveste numarul de selectii.

Din perspectiva celor intamplate pana in prezent, in primele doua etape la World Rugby Nations Cup, intalnirea de duminica le va aduce fata in fata pe cele mai ofensive, respectiv cele mai eficiente in defensiva doua echipe, victoria fiind conditia necesara obtinerii trofeului pus in joc.

Partida Romania-Argentina XV va avea loc duminica, 21 iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 20:00 si va putea fi urmarita in direct pe TVR 3.

Arbitrii care vor conduce intalnirea sunt Luke Pearce, la centru, cel care in ceea ce ne priveste a oficiat si la disputa cu Spania, asistentii englezului fiind Vlad Iordachescu si Ionut Bodea, arbitrii numarul 4 si 5 Alexandru Ionescu, respectiv Mihai Irimia, arbitru video, Radu Petrescu.

Palmaresul intalnirilor Romania-Argentina XV (Jaguars):

2010-Bucuresti: Romania- Argentina Jaguars 24-8, IRB Nations Cup
Pentru Romania au marcat: Dumbrava-5lp, 1dg, Vlaicu-2lp
2011-Bucuresti: Romania- Argentina Jaguars 13-37, IRB Nations Cup
Pentru Romania au marcat: Tonita-e, Calafeteanu-2lp, Vlaicu-1tr
2012-Bucuresti: Romania- Argentina Jaguars 23-21, IRB Nations Cup
Pentru Romania au marcat: M.Adascalitei-e, Fercu-e, Manole-2tr, 3lp
2013-Bucuresti: Romania- Argentina Jaguars 30-8, IRB Nations Cup
Pentru Romania au marcat: Poparlan-e, Macovei-e, Vlaicu-e, 3tr, 3lp

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile