Romania A a invins XV-le Presedintelui cu 36-35 intr-un meci test

La Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, sambata, 21 octombrie, s-a disputat partida dintre Romania A si XV-le Presedintelui, victoria revenind Romaniei A, cu 36-35 (26-7), in urma unui meci extrem de echilibrat si spectaculos.

Cei mai buni 47 de jucatori din campionatul intern s-au intalnit intr-un meci menit sa ofere noi solutii staff-ului tehnic al echipei nationale de seniori. Impartiti in doua echipe, Romania A si XV-le Presedintelui si pregatiti de antrenorii echipelor din SuperLiga CEC Bank, care au fost vizati de catre staff-ul primei reprezentative, acestia au dorit sa isi arate potential. Primii care au punctat pe tabela, la cateva minute dupa inceperea partidei au fost cei de la Romania A, prin pilierul Alexandru Savin care a culcat balonul in terenul de tinta dupa o patrundere frumoasa, incercare transformata de Tudorel Bratu, 7-0. In minutul 20, Vaovasa, intr-o actiune caracteristica, depasindu-si in viteza cativa adversari, a marcat eseu la centru, transformat de Bratu, 14-0.

Cateva minute mai tarziu, XV-le Presedintelui a mutat jocul in terenul de 22 advers si in urma unei margini la cinci metri de terenul de tinta, a reusit sa inscrie primele puncte prin Kuselo Moyake, eseu transformat de Darren Baron, 14-7. A urmat o perioada echilibrata de joc, in minutul 30, pilierul Alexandru Gordas a castigat o repunere adversa si a marcat al treilea eseu pentru Romania A, transformat de Bratu, 21-7. Pe finalul primei parti, Romania A si-a consolidat avantajul prin Vladut Zaharia, 26-7.

In partea secunda, XV-le Presedintelui a dominat jocul, reusind o revenire frumoasa. Astfel, in urma unei gramezi ordonate cu introducere a Romaniei A, Alexandru Tigla a recuperat balonul pe introducerea adversa si  a marcat eseu, transformat de Daniel Plai, 26-14. Aceeasi uvertura ieseasa a reusit si o patrundere individuala, eseu pe care l-a si transformat, 29-21, Romania A, punctand dintr-o penalitate reusita de Bucur.

Finalul de meci a fost extrem de spectaculos, cu Moyake Kuselo reusind sa marcheze doua eseuri pentru XV-le Presedintelui, unul dupa o cursa spectaculoasa de cativa metri, in timp ce  pentru Romania A, a marcat de Alexandru Savin,36-35. In ultima secunda de joc,  XV-le Presedintelui avea sansa sa intoarca rezultatul, beneficiind de o penalitate, insa distanta a fost prea mare, iar balonul trimis de  Daniel Plai a trecut pe langa buturi.

„Am fost incantat de jucatorii de pe teren. A fost o oportunitate pentru ei ca sa arate ca pot evolua la un nivel ridicat. M-a impresionat cat de motivati au fost pentru acest meci, felul in care au reusit sa joace, pentru ca nu trebuie sa uitam ca au doar cinci zile de antrenament impreuna. Am vazut jucatori care pot face pasul spre nationala si ce pot spune acum este ca sapte sau opt dintre cei care au fost pe teren ii vom regasi si la meciurile test din noiembrie „, a declarat Lynn Howells, antrenorul echipei nationale.

 

Romania A:
1. Alexandru Savin, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordas, 4. Ionut Rusu, 5. Florian Rosu, 6. Mario Arvinte, 7. Winter Riley, 8. Stelian Burcea, 9.   Tudorel Bratu, 10. George Oprea, 11. Vladut Zaharia, 12. Michael Doneghan, 13.  Alexandru Bucur, 14. Robert Neagu, 15. Hinkley Vaovasa. Rezerve: 16. Andrei Toader, 17. Cristian Melecciuc,  18. Damian Stratila, 19. Silviu Gradinaru, 20. Victor Dumitru, 21. Mihai Lamboiu, 22. Eduard Bencea, 23. George Iacob
Antrenori: Robert Moffat, Danut Dumbrava, Cosmin Ratiu, Horea Himpea

XV-le Presedintelui:
1. Constantin Pristavita, 2. Tongia Makefu, 3. Vasile Balan, 4. Vlad Rotaru, 5. Kamil Sobota, 6.  Adrian Ion, 7. Moyake Kuselo, 8. Andrei Bucurescu,  9. Alexandru Tigla, 10. Darren Barron, 11. Fili Lomani, 12. Maliepo Moa Mea, 13. Ionut Balaban, 14. Alexandru Porojan, 15. Lama Sioeli Rezerve: 16. Cristo Bezuidenhout, 17. Cosmin Manole, 18. Adrian Chiper, 19. Bogdan Doroftei, 20. Ionut Macoveanu, 21. Adrian Ballok, 22. Daniel Plai, 23. Livianu Tuicakau, 24. Michael Scheppers
Antrenori: Massimo Cuttitta, Cristian Hildan, Eugen Apjok

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile