Romania Sevens U 18 participa la Campionatul European de la Heidelberg

Sambata si duminica, 9 si 10 septembrie, la Heidelberg, in Germania, se vor disputa partidele din cadrul Rugby Europe Men’s Sevens U18 Championship la care va participa si Romania, alaturi de echipe puternice precum Franta, Anglia, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania sau Rusia.

Aceasta competitie pana in 2016 a fost rezervata categoriei de varsta U19, Stejareii participand la editiile din 2013, 2014 si 2015, cel mai bun rezultat consemnandu-se in 2013 la Vichy unde am ocupat locul patru dupa victorii impotriva Rusiei si Germaniei, in careul de asi echipa noastra nationala fiind depasita dupa partide stranse de Portugalia si Irlanda.

Anul trecut , prima editie a acestei competitii disputate in formatul U18 a avut loc la Bucuresti pe Stadionul National Arcul de Triumf cand, desi ne-am calificat in sferturile de finala ale locurilor 1-8, nu am putut trece de Italia si astfel am fost nevoiti sa intram in lupta pentru trofeul Plate, victoria din partida cu Germania pozitionandu-ne in ierarhia finala pe locul sapte.

La Heidelberg in prima zi a turneului, Stejareii vor face parte din Grupa B, alaturi de Franta, Polonia si Belgia. Este o grupa echilibrata in ciuda faptului ca toate adversarele echipei noastre nationale sunt reprezentantele unor natiuni la rugbyul practicat in sapte, la nivel de seniori fiind prezente in circuitul Sevens Grand Prix, primul esalon valoric continental.

„Ne dorim sa obtinem un rezultat cat mai bun la Heidelberg. Presiunea va fi mare asupra noastra in special in primele doua partide, cu Polonia si Belgia in fata carora ne-am propus ca obiectiv sa castigam, iar apoi sa ne concentram pe ultimul joc impotriva Frantei, toate rezultatele fiind importante pentru parcursul ulterior la acest Campionat European” , a declarat antrenorul Alexandru Lupu, inainte de plecarea in Germania.

Sambata, programul Stejareilor va fi urmatorul:
09.09.2017, ora 12:06: Romania-Polonia
09.09.2017, ora 15:02: Romania-Belgia
09.09.2017, ora 18:42: Romania-Franta

Lotul echipei noastre are urmatoarea componenta:
Sebastian Munteanu, Razvan Belehuz, Petru Azoitei, Vlad Leica, Cosmin Botezatu – Barlad, Andrei Mihalache, Vlad Bocanet – CSS 2 Baia Mare, Emanuel Grigore – Dinicu Golescu/ Steaua, Danut Jipa – CNE Cornu, Ionut Tudor – Pantelimon, Marius Ferariu – Gura Humorului, Peter Chiriac – Iasi
Staff tehnic: Antrenor: Alexandru Lupu, Preparator fizic: Andreea Delean, Kinetoterapeut: Adrian Purdila, Manager: Sabin Vasilescu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile