România U20 intră în stagiu de pregătire pentru Campionatul European. 43 de jucători selectați de staff-ul tehnic

Naționala de U20 a României se reunește pentru a pregăti participarea la Campionatul European U20, ce are loc la Lisabona între 5-14 noiembrie. Pentru această competiție, staff-ul tehnic a selectat un lot extins de 43 de jucători, la finalul stagiului urmând să fie desemnați cei 26 care vor face deplasarea.

Reunirea lotului are loc marți, 25 octombrie la sediul Federației Române de Rugby, urmând să intre în stagiul de pregătire ce va avea loc la Snagov între 25 octombrie și 5 noiembrie, când va avea loc și plecarea spre Portugalia.

Din jucătorii selecționați, 38 evoluează în țară, 4 la CSM Constanța, 4 la RC Gura Humorului, 4 la CSA Steaua, 2 la CSS 2 Baia Mare, 4 la CSU Cluj, 13 la CS Dinamo, 5 la SCM USV Timișoara și unul la CSM Știința Baia Mare și RC Grivița și 5 în străinătate, 3 în Franța, la Bordeaux-Begles,Rouen, Albi, unul în Spania, la RC Complutense și unul în Irlanda, la DCU.

“Băietii sunt foarte motivați, o parte dintre ei au mai jucat în meciurile din acest an, unii chiar cu Selecționata Lupilor. Avem câțiva copii care vin din străinătate, care joacă meci de meci la formațiile lor, iar toate aceste lucruri adunate vor face să avem o echipă foarte bună. Cel mai important meci la acest Campionat European este primul pentru că practic te duce în lupta pentru locurile 1-4. Vom debuta cu Belgia, un adversar pe care îl respectăm și pe care îl tratăm cu foarte mare seriozitate, de obicei la primul meci este cea mai mare presiune pentru că, așa cum spuneam, practic decide locurile pentru care vei juca. Un punct foarte bun este că o parte din jucătorii de la U20 se vor regăsi și în echipa Lupilor care va evolua săptămâna viitoare la Tel Aviv și va fi o experiență foarte bună de joc pentru ei. Copiii au progresat mult față de anul trecut, cei din țară, o parte, au jucat la echipele de seniori, au meciuri, cei de afară cum e Obreja și Horvat s-au antrenat și cu echipele de seniori, Rouen, respectiv Albi și experiența acumulată este mult mai mare. Este un grup foarte bun de jucători și îmi doresc pentru ei, pentru rugbyul românesc să facem o figură bună, să câștigăm primul meci și să ajungem astfel să ne batem la o medalie. Așa cum am spus este un grup bun ceea ce e bine în ce privește concurența pe posturi pentru că astfel misiunea antrenorilor de a alege echipa e cu atât mai grea, trebuie să îi alegi pe cei care sunt cei mai în formă, și ce e mai greu, poate, să le explici celor care rămân, de ce nu prind lotul. Sunt posturi pe care copiii au profiluri diferite, unii au jucat deja la seniori, alții sunt tot la juniorat, însă mă bucur că avem câțiva născuți 2003, cei care vor duce ștafeta mai departe la următorul Campionat European, având și experiența acumulată acum. Am încredere că o parte din jucătorii născuți în 2002 ar putea să se regăsească și în lotul de Cupa Mondială al Stejarilor. O evoluție bună a acestora la Europene, îi va apropia de echipa mare, în plus să nu uităm că vor fi și meciurile din primăvară ale României, apoi cele din vară, meciuri în care aceștia ar putea acumula experiență și crește”, a declarat Marius Tincu, director tehnic FRR.

România va debuta la Campionatul European U20, duminică, 6 noiembrie, când va întâlni în sferturile de finală, Belgia.

Lotul României U20:
Pilieri: Anthony Dinu (Bordeaux-Begles), George Davidoiu (RC Gura Humorului), Radian Dima (CS Dinamo), George Iftemi (CS Dinamo), Dragoș Mihai (CS Dinamo), Alexandru Ionuț Pîrvu (CSA Steaua), Răzvan Olteanu (CSA Steaua), Robert Hîncu (CS U Cluj), Eduard Mocanu (RC Complutense Cisneros)
Taloneri: Marian Bodorin (CSM Constanța), Sebastian Vasilovici (SCM USV Timișoara)
Linia a doua: Yanis Horvat (Albi), David Trăușan (SCM USV Timișoara), Vlad Burduja (CSA Steaua), Mihai Nuszer (CSS 2 Baia Mare),
Linia a treia: Joseph Agbo (CS Dinamo), Edward Cioroabă (CS Dinamo), Ion Grati (CS Dinamo), Andrei Mureșan (SCM USV Timișoara), Philippe Obreja (Rouen Normandie), Răzvan Pașnicu (RC Grivița), Mihnea Miru (CS Dinamo), Mihai Daniel Chirică (CSM Constanța)
Mijlocaș la grămadă: Alexandru Sava (CSM Constanța), Robert Ionașcu (CS Dinamo), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Cristian Nedelcu (CSA Steaua)
Mijlocaș la deschidere: Alexandru Ionuț Sava (CSM Constanța), Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare), Ioan Nichitean (RC Gura Humorului)
Aripi: Claudiu Cuciureanu (RC Gura Humorului), Marian Moroșanu (RC Gura Humorului), Iulian Melinte (CS Dinamo), Iulian Macovei (SCM USV Timișoara), Alexandru Andrieș (CSS 2 Baia Mare)
Centri: Petre Urs (CS Dinamo), Mihai Graure (CS Dinamo), Toma Mîrzac (CS U Cluj), Stefan Michael Bors (DCU Rugby Club), Fabian Bunu (CSU Cluj)
Fundaș: Rafael Florea Jilăveanu (CS Dinamo), Ștefan Nedelcu (CS U Cluj), Valentin Nițu (CS Dinamo)
Staff: Marius Tincu – director tehnic, Răzvan Popovici – antrenor principal, Stelian Burcea – antrenor grămadă, Ilie Vlad – medic, Ionuț Stoica – kinetoterapeut, Ovidiu Cârcei – manager.

Campionatul European U20, Lisabona
SFERTURILE DE FINALĂ:
Duminică,6 noiembrie
Portugalia – Polonia
Țările de Jos – Germania
România – Belgia
Spania – Cehia

Semifinale, 9 noiembrie

Finale, 13 noiembrie

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe Rugby Europe Tv.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile