Miercuri, 21 octombrie, la Complexul Sportiv Studențesc Tei a fost relansat proiectul MTS, „Atelierul cu Vise”, proiect dedicat reintegrării în societate a persoanelor cu dizabilități prin sport. Federația Română de Rugby este partener al proiectului încă de la debutul acestuia, în 2017, de-a lungul timpului fiind organizate mai multe activități sportive, ateliere de motricitate, tabere sportive și social educative pentru copiii cu dizabilități și susținătorii lor, festivaluri de rugby-tag.
La evenimentul de relansare, Federația Română de Rugby a fost reprezentată de către Florin Matei, secretar general.
„Este important să venim în sprijinul comunității și să fim atenți și la nevoile persoanelor cu dizabilități. Rugby-ul înseamnă în primul rând suport pentru cel de lângă tine, înseamnă respect și mai ales înseamnă muncă de echipă. Este un proiect drag nouă, pe care l-am susținut de la început și activitățile pe care le-am întreprins în colaborare cu Atelierul de Vise nu au făcut decât să ne confirme că sportul este cel mai bun liant între copii, între persoane. Aș aminti aici atât taberele sportive de la Izvorani, cât și Festivalul Motivation pe care l-am organizat la noi, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, în cadrul căruia 80 de copii cu dizabilitati, cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani din București și din împrejuri s-au familiarizat cu jocul de rugby, integrându-se astfel mai bine social. „, a declarat Florin Matei.
Proiectul MTS, „Atelierul cu Vise” a prins contur la sfârșitul anului 2017, fiind un proiect inedit în cadrul ministerului, în care persoane cu diverse tipuri de dizabilități să beneficieze de suport și de integrare în societate, de opțiuni de petrecere a timpului liber, cu caracter cultural sau sportiv.
În cadrul acestui proiect s-au derulat un număr de 250 de activități, cuprinzând diverse tipuri de dizabilităti, locomotorii, sindrom DOWN, autism, activități care au venit în sprijinul beneficiarilor pentru a descoperi cum pot gestiona cât mai bine abilitățile pe care le au.