Rugby-ul tag aduce împreună școlile pe nisipul de la malul mării

În stațiunea Mamaia, pe plaja Blanco Beach by Bavaria Blu, nouă școli din județul Constanța au participat la o acțiune de promovare a rugby tag, varianta non contact a rugbyului, care se joacă în instituțiile de învățământ din țară. Timp de câteva ore, participanții s-au jucat cu balonul oval și au participat la diferite ateliere de joc. Invitați speciali au fost vicecampionii României la categoria de vârstă U19, jucătorii echipei LPS „Nicolae Rotaru” Constanța. Aceștia, împreună cu colegii mai mici de la Rugby Cleopatra au susținut meciuri demonstrative și au făcut antrenamente comune cu viitori mici rugbyști.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Regional de Dezvoltare Dobrogea, condus de Constantin Gheară, împreună cu Victor Bezușcu, Nicolae Mocanu și Adrian Pllotschi.

Școlile care au participat sunt: Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna ,Școala Gimnazială numărul 1 din Grădina, Școala Gimnazială nr.30 “Gheorghe Țițeica “ din Constanța , Școala numărul 1 din Târgușor, Școala Gimnazială numărul 40 “Aurel Vlaicu, Școala Generală numărul 28 “Dan Barbilian“, Școala Generală numărul 31 și Școala Generală numarul 23.

„Le mulțumim domniilor si doamnele profesoare, doamnei consilier pe partea de sport, Mariana Solomon, în special domnului inspector Gabriel Georgescu care este prezent tot timpul la evenimentel noastre și ne susține. Este un ajutor important pentru că fără accesul în școli și fără sprijinul cadrelor didactice, ar fi foarte greu să facem aceste acțiuni, cu atât mai mult cu cât sportul școlar reprezintă o bază importantă de selecție. Ne propunem să avem cât mai multe acțiuni de acest fel pentru că este important ca tot mai mulți copii să vină spre rugby, spre sport și mișcare în general. De asemenea ne bucurăm că am putut să oferim participanților acest kit pentru practicarea rugby tag și sperăm să ne vedem în număr și mai mare la următorul eveniment organizat pe plaja de aici”, a declarat Constantin Gheară, director de Dezvoltare Dobrogea.

Waves Academy împreună cu Decathlon România și Federația Româna de Rugby au oferit fiecărei școli un kit pentru a putea practica acest sport mixt non-contact și la scoala, fiecare kit conținând un kit Tag,un balon rugby, 6 veste personalizate, 10 conuri, o pompă și un fluier personalizat.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile