Rugbyul romanesc este alaturi de Familia Regala

Rugbyul romanesc este alaturi de Familia Regala a Romaniei.

Rugbyul romanesc este alaturi de Familia Regala a Romaniei care trece prin momente dificile. Regele Mihai s-a stins din viata la varsta de 96 de ani, astazi, la ora 13:00, la locuinta sa din Aubonne (Elvetia).

Federatia Romana de Rugby se afla sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei din martie 2015, existand si o competitie interna care ii poarta numele, Cupa Regelui.

„Amintirea Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei ne va lumina si calauzi de acum incolo. Rugbyul a beneficiat de Inaltul Patronaj al Majestatii Sale, un statut care va continua sa ne onoreze pe viitor, care va adauga valoare si prestanta tuturor initiativelor noastre, motivandu-ne pentru performante cat mai rasunatoare si pentru o evolutie constanta. Condoleante Familiei Regale, Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Regele Mihai a decis sa se retraga din viata publica, dupa ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale, Casa Regala urmand sa fie reprezentata in toate actiunile publice de catre fiica sa, Margareta.

Regele Mihai I s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena, si a domnit intre 1927 si 1930, prin intermediul unei Regente, precum si intre 1940 si 30 decembrie 1947, cand a fost silit sa abdice si sa plece in exil.

Trupul Regelui va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles iar slujba de inmormantare va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala.

Inaltul Patronaj se acorda institutiilor sau organizatiilor care se circumscriu viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a Romaniei. Personalitatea care acorda Inaltul Patronaj acompaniaza organizatia in anumite ocazii, ia parte la evenimente importante, de mare vizibilitate, pentru incurajare si sprijin, promovand activitatea organizatiei si facilitandu-i parteneriate in tara si in afara ei.

Casa Regala patroneaza si Federatia Romana de Oina si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile