S-a stins din viata Cristi Gheorgheosu „Lungu”

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul fostului rugbyst Cristi Gheorgheosu „Lungu” care s-a stins din viata la varsta de 62 de ani. Acesta este considerat cel mai inalt jucator din istoria rugbyului romanesc, la varsta de 19 ani inaltandu-se pana la 2,04m dupa ce la 14 ani, cand s-a apucat de rugby, masura doar 1,73 m.

Nascut la 27 iunie 1955, Cristi Gheorgheosu „Lungu” a facut primii pasi in rugby la rugamintea fratelui de cruce, George Milca. A facut intai canotaj, dupa care, la varsta de 14 ani s-a indreptat spre rugby, pe care a inceput sa-l practice la Clubul Sportiv Scolar Bucuresti, sub indrumarea slefuitorilor de talente Nicolae Vizitiu, Doru Dinulescu si Cornel Munteanu, perioada in care s-a antrenat si a jucat pe actualul Stadion National de Rugby „Arcul de Triumf”.

In anul 1974 a castigat titlu de campion national de juniori invingand in finala disputata pe Stadioul Giulesti, eterna rivala, Scoala Sportiva de Elevi Nr.2-antrenata de Doamna rugbyului romanesc, Mariana Lucescu. A continuat sa joace rugby la CS STEAUA, pe perioada satisfacerii stagiului militar, fiind coleg cu Marin Ionescu, Dumitru Alexandru, Alexandru Achim, Ion Zafiescu, avand ca antrenor pe PETRE COSMANESCU. Si-a continuat cariera la Contactoare Buzau alaturi de Hari Dumitras,dupa care a revenit in capitala la Sportul Studentesc avandu-i colegi de echipa pe George Milca, Mircea Paraschivescu, Valentin Barba, Bebe Chiciu.

Finalul carierei rugbystice a fost la echipa Energia Bucuresti antrenata de Constantin-Bebe Fugigi si de regretatul arbitru international, Ioan Vasilica.

Dupa terminarea carierei rugbystice de jucator si-a dedicat activitatea unor actiuni de binefacere ajutand multi rugbysti si familiile acestora.

Cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu o pot face luni, 11 decembrie 2017, la Capela Cimitirului Chitila Rudeni unde va fi depus. Inmormantarea va avea loc marti, 12 decembrie 2017, la pranz.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile