Saracens aproape invincibila pe sinteticul propriu

Terenul celor de la Saracens.

Actuala lidera din AVIVA Premiership, Saracens, disputa meciurile de pe teren propriu la Allianz Park, unde terenul de joc este de fapt un covor sintetic.

Acest fapt este o raritate pentru echipele engleze, iar in intreaga Mare Britanie doar Cardiff Blues mai foloseste o astfel de suprafata.

Saracens a inaugurat noul stadion anul acesta, la 6 februarie, cand a invins chiar pe Cardiff Blues cu 19-11. Coroborat bineinteles si cu forta echipei, poate si cu surpriza adversarilor, Saracens a fost aproape invincibila pe teren propriu, de la darea acestuia in folosinta.

In campionat, din cele 9 meciuri oficiale, Saracens a castigat 8 si a pierdut unul singur. Esecul s-a intamplat insa poate in cea mai importanta partida din scurta istoria a Allianz Park, semifinala editiei trecute, cu Northampton Saints.

Antrenorii si jucatorii se declara multumiti de calitatea gazonului artificial. Opinia unanima a fost ca rata accidentarilor nu a crescut fata de un joc disputat pe un teren natural, iar ca stabilitatea la gramezile ordonate este mai mare. Placajele se resimt la fel, iar marimea crampoanelor nu trebuie sa fie diferita fata de cea obisnuita.

Marele avantaj al unui gazon sintetic este ca starea acestuia se prezinta in conditii foarte bune pe tot parcursul anului. Manuirea balonului devine mai facila, iar procedeele tehnice complexe au mai mari sanse de reusita.

Allianz Park are o capacitate de 10 000 de locuri, iar conducerea clubului Saracens raporteaza de fiecare data sold-out. Pana acum Sarcens nu a evoluat in meciuri oficiale din cupele europene pe propria arena, meciurile in organizarea clubului avand loc pe Wembley sau Twickenham.

foto: bbc.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile