Saracens si Leicester neinvinse dupa trei etape in Aviva

Saracens si Leicester neinvinse dupa trei etape in Aviva.

Saracens si Leicester neinvinse dupa trei etape in Aviva A treia runda a campionatului englez de rugby, Aviva Premiership, a programat o serie de partide foarte spectaculoase.

Saracens a invins in prolog pe London Irish cu 24-14. Eseurile de dupa pauza, marcate de Wray si Goode, au fost suficiente pentru un succes care reconfirma valoarea liderului. Oaspetii au avut o incercare prin Tikoirotuma si o alta prin Halavatau. Fercu a fost trimis sa evolueze, in acest week-end, la echipa secunda.

Harlequins a castigat in deplasarea de la Bath cu 38-28. Gazdele au reusit trei eseuri, prin Eastmond, Auterac si Rokoduguni, ultimele doua dupa minutul 75. Succesul oaspetilor a fost unul clar, diferenta relativ mica venind abia când ei au lasat bratele jos. Eseurile echipei invingatoare au purtat semnatura lui Care si Ward, restul punctelor fiind opera lui Evans, din tentative de tinta.

Meciul dintre Gloucester si Worcester a inceput furtunos, cu doua eseuri in primele cinci minute. Gazdele au deschis scorul prin actiunea spectaculoasa a lui Hibbard, dupa care Vuna, pentru oaspeti, a culcat balonul in terenul de tinta. Ofensiva a continuat, de o parte si de alta, astfel ca scorul pauzei a fost 19-17, dupa alte incercari reusite de Kalamafoni, respectiv Arnett. In partea secunda, fiecare formatie a mai inscris cate cinci puncte, prin Halaifonua, gazdele, si Vuna, vizitatorii. Scor final 24-22 in favoarea lui Gloucester, dar bonificatia defensiva este meritata de razboinici.

Exeter a profitat de eclipsa de forma a lui Newcastle, administrandu-le acestora un categoric 41-3, chiar in fata propriilor fani. Ca si in etapa precedenta, când a marcat tot 3 puncte, Falcons a inregistrat satisfactia platonica a deschiderii de scor. A urmat apoi ploaia de eseuri a lui Exeter, rugbystii marcatori fiind Chudley,Salvi, Armand, de doua ori, Jess si Low.

Victorie de prestigiu pentru Sale Sharks, 20-13 acasa cu Northampton Saints. Raportul eseurilor a fost 2-1, numele de pe statistici fiind, in acest caz, James si Addison, respectiv Myler. La gazde, pilierul moldovean Vadim Cobilas a fost titular, fiind inlocuit din teren in partea secunda.

Goneva a deschis scorul in minutul 4 al meciului Leicester Tiger – London Welsh, cu un eseu reluat de televiziunea britanica in mai multe situatii. Veainu a mai marcat un eseu pentru tigri, iar incercarea londoneza de onoare a fost a lui Cittadini. Leicester s-a impus cu 24-16, obtinand patru puncte mari, care ii permit sa isi mentina invincibilitatea.

In aceasta runda s-a acordat un bonus ofensiv (Exeter) si doua bonusuri defensive (Worcester si Northampton).

Clasament:
1. Saracens 13 puncte
2. Leicester 12
3. Exeter 11
4. Harlequins 9
5. Gloucester 9
6.Sale 9
7. Northampton 7
8. London Wasps 5
9. Bath 5
10. Worcester 5
11. London Irish 0
12.Newcastle 0

FOTO: telegraph.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile