Saracens si Stade Francais, castigatoarele celor doua competitii continentale inter-cluburi

In urma disputarii finalelor celor doua competitii continentale inter-cluburi, partide care au avut loc pe Murrayfield Stadium din Edinburgh, Saracens si-a pastrat trofeul European Rugby Champions Cup dupa victoria in fata lui Clermont, in timp ce Stade Francais s-a impus in premiera in European Rugby Challenge Cup.

Pornita ca favorita in finala European Rugby Champions Cup din postura de campioana en-titre, Saracens si-a trecut in palmares dubla, gruparea engleza invingand pe Clermont cu rezultatul de 28-17, dupa o partida echilibrata in care diferenta de scor a fost rodul evolutiei englezilor din ultimele zece minute cand au marcat un eseu trasnformat si o lovitura de pedeapsa.

Desi Clermont a avut avantaj territorial in prima repriza, in minutul 22 Saracens avea deja doua eseuri marcate, autori Chris Ashton si George Kruis, la care francezii au replicat prin finalizarea in terenul de tinta advers apartinand lui Remi Lamerat, la pauza gruparea londoneza conducand cu rezultatul de 12-7.

Dupa reluare Owen Farrall a concretizat doua lovituri de pedeapsa, iar Nick Abendanon a batut defensiva englezilor pentru ca in minutul 73 eseul lui Alex Goode transformat de Owen Farrell, care a mai concretizat si o penalitate, sa aduca victoria lui Saracens si un nou trofeu, al doilea, in istoria participarilor in Champions Cup.

In finala Challenge Cup, Gloucester a inceput mai bine, eseu Jonny May, transformat de Billy Burns care apoi a dus scorul la 10-0 din lovitura de pedeapsa, dar Stade Francais a preluat initiativa si prin reusitele lui Sergio Parisse, Jonathan Danty si Geoffrey Doumayrou si-a asigurat un succes cu rezultatul de 25-17.

Acesta este prima finala castigata si impliciti primul trofeu cucerit  de Stade Francais in istoria participarilor in competitiile continetale inter-cluburi, un succes care asigura parizienilor parciparea in urmatoarea editie a European Rugby Champions Cup.

Disputata in premiera, tot la Edinburgh, finala celor doua castigatoare ale Play-Off-ului calificarilor pentru Challenge Cup a revenit echipei Yenisey Krasnoyarsk care a invins cu rezultatul de 36-8 pe Krasny Yar, ambele grupari din Rusia urmand sa se evolueze in urmatorul sezon al competitiei secunde la nivel de cluburi din Europa.

Foto: Daniel Nechita Photographer
Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile