South African Kings a castigat IRB Nations Cup

Siyanda Grey a reusit sase eseuri in acest turneu

South African Kings a spulberat orice dubiu cu privire la castigatoarea editiei din acest an a IRB Nations Cup. Sud-africanii au demonstrat inca din startul meciului ca doresc trofeul si au apasat pedala de acceleratie. Strydom a deschis tabela in minutul 4, din lovitura de pedeapsa, pentru ca pilierul Engels sa ajunga in terenul de tinta portughez, in minutul 8. Strydom a avut ghinion, iar incercarea sa de transformare a lovit bara.

Replica lusitana a fost imediata, Eduardo Acosta reusind un eseu in minutul 14, dupa care africanii au trecut din nou la carma jocului. Strydom a marcat din nou, dupa care a trimis tot din penalitate, iarasi balonul in bara. A venit apoi inca un eseu african, marcat datorita fortei pachetului de inaintare. Celalalt pilier, Newland, a strapuns apararea lusitana, tot pe flancul stang al defensivei, cu 5 minute inainte de pauza. Strydom nu a mai ratat si a dus scorul la 18-5. Portugalia a mai strans tabela la ultima faza a primei reprize, cand Severino a finalizat dupa o faza foarte frumoasa, iar Cabral a transformat pentru 18-12 in favoarea South African Kings.

In partea a doua Potgeiter a reusit sa inscrie un eseu care practic a consfintit victoria finala, completat foarte bine de transformarea lui Strydom. Syianda Grey a marcat apoi cel de-al cincilea eseu personal, reusind astfel un record al turneului. A fost incercarea care a adus si primul punct bonus ofensiv al turneului, trecut in contul castigatorilor. Strydom nu a vrut sa isi strice procentajul si a reusit conversia, in minutul 65, ducand astfel tabela la un categoric 32-12. Imediat dupa reusita la buturi, Strydom a parasit terenul in aplauzele publicului.

Acelsi Syianda Grey a mai marcat un eseu spre finalul jocului. Capitanul echipei, Stick, a indeplinit o simpla formalitate prin conversia eseului, iar scorul a devenit 39-12.

South African Kings castiga detasat turneul, acumuland 13 puncte, cifra la care niciuna dintre celelalte formatii nu mai poate ajunge.

Portugalia – South African Kings: 12-39
Arbitri: Pascal Gauzere – Andrew Mc Master, Horatiu Bargaunas

Portugalia: 15. Francisco Serra, 14. Adérito Esteves, 13. Frederico Oliveira, 12. Carl Murray, 11.Goncalo Foro, 10. Pedro Cabral, 9. Pedro Leal, 8. Jacques Le Roux, 7. Vasco Uva, 6. Laurent Balangue, 5. Juan Severino, 4. Eduardo Acosta, 3. Juan Murre, 2. João Correia (C), 1. Joao Junior.
Rezerve : 16. Bernardo Duarte, 17. Anthony Alves, 18. Michael Dias, 19. Rui D’orey, 20. Rui Rodrigues, 21. Manuel Costa, 22. Petro Silva

South African Kings: 15. Mzwandile Stick (C), 14. Baldwin Mcbean, 13. Siyanda Grey, 12. Wayne Stevens, 11. Sarel Marais, 10. Louis Strydom, 9. Boela Abrahams, 8. Darron Nell, 7. Devin Oosthuizen, 6. Jacques Potgieter, 5. Ross Kennedy, 4. Wayne Van Heerden, 3. Clint Newland, 2. Johannes Franklin, 1. Jaco Engels
Rezerve: 16. Frank Herne, 17. Andre Schlechter, 18. Phumlani Nodikita, 19. Mpho Mbiyozo, 20. Danie Faasen, 21. Shane Gates, 22. Jaco Bekker

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile