Stade Francais – Clermont, finala Top 14

Marea surpriza a semifinalelor campionatului francez de rugby, Top 14, a fost eliminarea campioanei en-titre, Toulon, care a pierdut in fata celor de la Stade Francais, cu scorul de 33-16.

Eseul lui Delon Mitchell, transformat de fundasul Halfpenny in minutul cinci anunta poate un succes al favoritei. Echipa pariziana nu a fost insa de acord cu aceasta optiune si a dat o replica peste asteptari. Morne Steyn si-a adus echipa in joc, prin doua penalitati valorificate, intre care s-a intercalat un procedeu similar reusit de Halfpenny. Lakafia si Burban au marcat dupa jumatatea reprizei doua eseuri pretioase pentru Stade Francais, in ambele cazuri fiind apreciata si precizia la buturi a lui Steyn. Halfpenny a mai pus si el trei puncte pe tabela in lovitura de pedeapsa, astfel ca Stade Francais a condus la pauza cu 20-13.

Asteptata revenire a fost cumva anuntata de Halfpenny, care in startul partii secunde a micsorat ecartul pe tabela la doar patru puncte. Insuficient insa, pentru ca sud-africanul Steyn a fost mai departe imperturbabil si a concretizat doua lovituri de pedeapsa consecutive. A mai venit si eseul lui Arias, in ultimul minut, care, transformat de Steyn, a conturat rezultatul final la 33-16. Stade Francais s-a calificat meritat in finala, dupa un meci pe care l-a dominat tactic.

In cealalta semifinala Clermont a avut mari probleme cu Toulouse. La pauza a fost 9-6, Parra, respectiv McAllister, fiind cei care au inscris din lovituri de pedeapsa. Daca prima parte a insemnat un joc de mijlocul terenului, echilibrul s-a spart in minutul 46, cand Toulouse a culcat balonul in terenul de tinta, prin Clerc. Parra si-a readus echipa in avantaj, iar Toulouse nu s-a lasat mai prejos si a preluat conducerea cu 14-12, dupa o alta lovitura de pedeapsa, semnata de McAllister.

Pe final, James a marcat din penalitate, pentru ca acelasi jucator sa inscrie si dintr-un dropgol, care a facut ca diferenta finala sa creasca la patru puncte. Scor 18-14, iar Clermont ajunge, ca si anul trecut, in finala Top 14.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile