Stade Francais, prima finalista din AMLIN Challenge Cup

Stade Francais.
Stade Francais.

Dupa o partida spectaculoasa si dramatica, Stade Francais s-a impus pe ternul lui Perpignan cu rezulatul de 25-22, fiind prima echipa care si-a asigurat prezenta in finala AMLIN Challenge Cup.

In prima parte a jocului, gazdele au presat continuu apararea parizienilor si la pauza au intrat in avantaj cu rezulatul de 13-9.

Avantajul catalanilor a fost asigurat de cele doua incerari reusite de Guirado si Hook, galezul concretizand in puncte si o lovitura de pedeapsa, in replica Porical a marcat din trei tentative de tinta.

Repriza secunda a inceput cu Hook marind avantajul gazdelor la 16-9, insa replica parizienilor a venit promp cu flankerul Lyons marcand o incercare transformata de Porical pentru ca echilibrul sa fie restabilit pe tabela de marcaj.

In minutul 66, Perpignan se afla din nou la conducere dupa doua penalitati reusite de Hook si una de Porical, tabela indicand Peprignan-Stade Francais, 22-19.

A urmat insa un recital al fundasului de la Stade Francais, Porical, care cu sapte minute inainte de finalul jocului a restabilit din nou egalitatea dupa o lovitura de pedepasa concretizata de la peste 50 de metri.

Porical a dat lovitura de gratie catalanilor in minutul 77, atunci cand de la aproximativ 45 de metri a sutat din lovitura de pedeapsa, balonul lovind bara laterala a butului apoi pe cea transversala pentru ca apoi sa ricoseze in terenul de tinta si sa aduca victoria lui Stade Francais.

Stade Francais va avea din nou sansa sa joace cu trofeul pe masa dupa finala pierduta in 2011 in fata lui Harlequins, de acesta data la Dublin, parizienii urmand sa intalneasca castigatoarea celelilalte semifinale dintre Leinster si Biarrtitz.

Foto: www.ercrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile