Start spectaculos in Top 14. Infrangere la debut pentru Ursache.

Top 14.
Top 14.

In acest week-end a pornit la drum o noua editie a campionatului francez de rugby, Top 14. Uvertura etapei a insemnat si prima remiza, vineri seara, in meciul dintre Montpellier si Toulon, incheiat 22-22. Gazdele au deschs scorul la prima actiune a meciului, prin Audrin, iar pauza i-a gasit in avantaj, 13-3. Toulon a revenit insa gratie unei incercari a lui Mermoz si a preciziei la buturi a lui Wilkinson, care a semnat celelalte 17 puncte.

Biarritz a cedat pe teren propriu in fata puternicei Clermont, cu scorul de 22-18. Bascii au reusit doua eseuri, prin Yachvili si Thomas. Ultima incercare a adus gazdelor bonusul defensiv, iar Waenga a reusit un dropgol. Clermont a condus ostilitatile in teren inca din primele minute, cu un Brock James impecabil in fata buturilor, autor a 17 puncte. Oaspetii au avut 16-6 la pauza, singura lor incercare venind pe mana lui Reagan King.

Bayonne a invins Oyonnax cu 39-11. Cealalta formatie basca a avut un start lansat, acumuland si bonusul ofensiv dupa cele patru incercari semnate de Rokocoko, Lovobalavu, Fonua si Rouet. Oaspetii, cu Valentin Ursache printre titulari la numarul 7, au inceput timid eseul de onoare find inscris de Coux, in minutul 43. Interesant este ca Bayonne a realizat ultimele doua incercari, pentru bonus, pe un moment de cadere al vizitatorilor, in minutele 78, respectiv 79.

Bordeaux a castigat in fata celor de la Toulouse cu 31-25, fara a-l utiliza pe pilierul roman Silviu Florea, care e suspendat pentru primele doua runde. Oaspetii au condus in prima parte cu 9-0, dupa reusitele la buturi ale lui McAllister, insa eseul aripii Talebula a echilibrat balanta si a permis gazdelor sa intre in avantaj la cabine, 16-12. In partea a doua, Gear a inscris un eseu pentru toulousani, aducandu-i din nou in avantaj, 25-22. Artizanul victoriei bordeleze a fost insa Pierre Bernard, cu 26 de puncte, care a fructificat trei lovituri de pedeapsa stabilind astfel scorul final.

Grenoble a trecut de Stade Francais cu 19-16, dupa un meci interzis cardiacilor. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, dupa reusitele lui Hegarty, respectiv Arias. Diferenta a facut-o o lovitura de pedeapsa in plus, cea a lui Courrent, din minutul 68.

Un alt meci foarte echilibrat a fost cel dintre Racing Metro 92 si Brive, soldat cu succesul amfitrionilor, 19-14. Fundasul Lapeyre a inscris primul eseu al meciului in minutul 10, pentru gazde, dupa care, patru minute mai tarziu, aripa oaspetilor, Bakaniceva, l-a imitat culcand balonul in terenul advers de tinta. Diferenta s-a facut la duelul celor doi transformeri, cu Sexton superior lui Germain. Bonusul defensiv a fost asigurat oaspetilor de dropgolul lui Ferreres, din minutul 76.

Pilierul roman Paulica Ion a debutat cu dreptul la noua sa echipa, in Perpignan – Castres 26-23. Fiecare echipa si-a trecut in cont cate doua incercari, marcatori fiind Gouitoune si Lopez, respectiv Garvey si Faasalele. Partida a fost decisa cu doua minute inainte de final, de eseul transformat al demiului de mele, Lopez. Daca Paulica Ion a fost titular, la linia intai a campionilor, Castres Olympique, in partea secunda a intrat in teren un alt international roman, Mihaita Lazar.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile