Stejarii au cedat in fata Japoniei

Prima partida test a lunii iunie pentru Stejari s-a diaputat pe Egao Kenko Stadium  din Kumamoto unde Japonia s-a impus cu rezultatul de 33-21, echipa noastra nationala avand momente bune de joc mai ales in repriza secunda cand a revenit de la scorul de 33-9 pentru a reduce ecartul la 12 puncte.
 
Primele minute au fost echilibrate cu Romania profitand de greselile niponilor care ne-au adus doua lovituri de pedeapsa din care Florin Vlaicu a dus scorul la 6-0 in favoarea noastra.  Japonia a replicat in minutul 12 cand Timothy Lafaele a trimis un balon recuperat de Akihito Yamada care a surprins defensiva noastra si a marcat primul eseu al jocului, transformat de Jumpei Ogura.
 
Acelasi mijlocas la deschidere al Japoniei, Jumpei Ogura a concretizat alte doua lovituri de pedeapsa si la jumatatea reprizei, Brave Blossoms se desprinsesera la 13-6. Stejarii au revenit si un mol foarte bine rulat a dus la o penalitate din care Florin Vlaicu a redus diferenta. Pana la pauza initiativa a trecut de partea gazdelor si din pasa lui Derek Carpenter, Kenki Fukuoka a mai culcat o data balonul in terenul nostru de tinta.
 
Partea secunda a inceput de la rezultatul de 23-9 si chiar la prima faza de atac a japonezilor, Michael Leitch a gasit un culoar de patrundere pentru o incercare la centru, transformata de Jumpei Ogura, acelasi Jumpei Ogura concretizand in minutul 51 o lovitura de pedeapsa, iar echipa lui Jamie Joseph se parea ca se indreapta catre o victorie la scor.
 
Stejarii au revenit in joc cu moluri rulate foarte bine si penalitati trimise in margine, in apropierea terenului de tinta advers, astfel venind prima noastra incercare, autor capitanul Mihai Macovei, transformarea fiind insa ratata de Florin Vlaicu. Initiativa a ramas de partea echipei noastre si sub presiunea creata Heiichiro Ito a vazut cartonasul galben fiind trimis pe banca pedepselor pentru zece minute.
 
In superioritate numerica Romania a fortat si un nou mol, urmat de o gramada ordonata a mentinut jocul in 22-ul niponilor pentru ca patrunderea in forta a lui Fonovai Tangimana sa ne aduca cel de-al doilea eseu, transformat de Florin Vlaicu. Ultimele zece minute au insemnat oportunitati de a marca pentru ambele echipe insa scorul nu s-a mai modificat.
 
Pentru Romania cea de-a doua partida test a lunii iunie va avea loc pe 17 iunie la Edmonton acolo unde echipa noastra nationala va intalni Canada.
 
10.06.2017, Partida test: Japonia-Romania 33-21 (23-9)
Egao Kenko Stadium, Kumamoto
Arbitri: Alexandre Ruiz(Franta)-JP Doyle(Anglia), Will Houston(Australia)
Au marcat: Yamada-e, Fukuoka-e, Leitch-e, Ogura-3tr,4lp respectiv Macovei-e, Tanginama-e, Vlaicu-tr,3lp
Cartonas galben: Ito
 
Japonia: 1.Koki Yamamoto(Sunwolves), 2.Shota Horie(Sunwolves), 3.Takuma Ashara(Sunwolves), 4.Kotaro Yatabe(Sunwolves), 5.Uwe Helu(Sunwolves), 6.Michael Leitch(Chiefs), 7.Yoshikata Tokunaga(Sunwolves), 8.Amanaki Mafi(Rebels), 9.Fumiaki Tanaka(Sunwolves), 10.Jumpei Ogura(Sunwolves), 11.Kenki Fukuoka(Sunwolves), 12.Derek Carpenter(Sunwolves), 13.Timothy Lafaele(Sunwolves), 14.Akihito Yamada(Panasonic Wild Knights), 15.Ryuji Noguchi(Tokai University)
Rezerve: 16.Yusuke Niwai(Sunwolves), 17.Keita Inagaki(Sunwolves), 18.Heiichiro Ito(Sunwolves), 19.Yuya Odo(Sunwolves), 20.Hendrik Tui(Reds), 21.Keisuke Uchida(Sunwolves), 22.Yu Tamura(Sunwolves), 23.Kontaro Matsushima(Sunwolves)
 
Romania: 1.Ionel Badiu(Carcassonne),2.Otar Turashvili(Colomiers), 3.Andrei Ursache(Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Andrei Gorcioaia(Valence D’Agen), 7.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 8.Mihai Macovei(Colomiers), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Jack Cobden(CSM Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Fonovai Tangimana(Timisoara Saracens), 15.Sabin Stratila(Steaua Bucuresti)
Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 19.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 20.Vlad Nistor(Albi), 21.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti), 22.Luke Samoa(Stiinta Baia Maree), 23.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile