Stejarii au pierdut si au terminat turneul pe locul cinci

Capitanul Santiago Gonzalez i-a condus pe argentinieni spre victorie

Romania a pierdut ultimul meci din IRB Nations Cup si a finalizat competitia pe locul cinci.

Uvertura si capitanul sud-american, Gonzalez Iglesias, a deschis tabela din lovitura de pedeapsa, in minutul 15. Tuculet a surprins pe toata lumea in minutul 22, cand a marcat un dropgol, al doilea al turneului, care a distantat echipa argentiniana pe tabela. Calafeteanu a remontat din handicap, dupa care a ratat egalarea, sutul sau din lovitura de pedeapsa atingand ambele bare ale butului.

In contrapartida, Tuculet a marcat la o faza superba orchestrata de argentinieni, incheiata cu o pasa lobata, cu piciorul a lui Gomez Lopez, pe care fundasul argentinian a fructificat-o. Gonzalez Iglesias nu a ratat, iar scorul a devenit 13-3. Calafeteanu si Gonzalez Iglesias au mai inscris cate odata din penalitati, astfel ca argentinienii au intrat la cabine cu 10 puncte avans: 16-6.

Partea a doua a inceput tot in favoarea Jaguarilor. Sud-americanii au patruns din nou in terenul nostru de tinta prin Gomez Lopez. Gonzalez Iglesias a demonstrat ca este in mre forma si a marcat dupa eseu, ducand scorul la 23-6.

Tribunele s-au insufletit apoi la cursa superba a lui Lemnaru. Aripa noastra a fost insa prinsa la cativa metri de terenul de tinta, dar a gasit puterea de a pasa in spate pentru Tonita, care a indeplinit o simpla formalitate. Vlaicu a realizat converisa.

O actiune argentiniana a destabilizat insa apararea noastra pe flancul drept, in directia de atac, iar Tuculet a inscris a doua incercare personala. Gonzalez Iglesias nu a ratat oportunitatea a doua puncte suplimentare, iar scorul a capatat din nou proportii: 30-13.

Miralles a inscris si pe cealalta parte a apararii noastre. O ultima transformare a oaspetilor a fixat tabela la 37-13, iar Argentina Jaguars incaseaza punctul bonus ofensiv, intr-o partida cu Romania. Gratie acestui succes, Argentina Jaguars urca pe podium si ocupa locul trei.

ROMANIA-ARGENTINA JAGUARS: 13-37
Arbitri: Jerome Garces – Andrew McMaster, Inigo Atorrasagasti

Romania: 15. Vlaicu Florin, 14. Lemnaru Madalin, 13. Gal Csaba, 12. Cazan Ionel, 11. Fercu Catalin, 10. Dumitras Iulian, 9. Calafeteanu Valentin, 8. Carpo Daniel, 7. Tonita Ovidu, 6. Burcea Stelian, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian (C), 3. Ion Paulica, 2. Zebega Bogdan, 1. Popescu Cezar
Rezerve: 16. Radoi Andrei, 17. Lazar Mihai, 18. Poparlan Valentin, 19. Ratiu Cosmin, 20. Surugiu Florin, 21. Dimofte Ionut, 22. Nicolae Catalin

Argentina: 15. Joaquin Tuculet, 14. Mauro Comuzzi, 13. Lisandro Gomez Lopez, 12. Tomas Rosati, 11. Roman Miralles, 10. Santiago Gonzalez Iglesias (C), 9. Martin Landajo, 8. Jose Basile, 7. Tomas Leonardi, 6. Tomas De La Vega, 5. Felipe Aranguren, 4. Hugo Schierano, 3. German Araoz, 2. Muricio Guidone, 1. Gaston De Robertis
Rezerve: 16. Francisco Gomez Kodela, 17. Francisco Piccinini, 18. Santiago Guzman, 19. Antonio Ahualli De Chazal, 20. Sebastian Mendez, 21. Benjamin Madero, 22. Belisario Agulla

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile