Stejarul Buzau s-a impus in derby-ul din Copou contra Politehnicii Iasi

Capul de afis al etapei a XII-a din Divizia Nationala Seniori a fost derby-ul primelor doua clasate, la Iasi, Poli Agro primind vizita celor de la Stejarul Buzau.

A fost o partida disputata in care dupa ce gazdele au condus la pauza cu 15-7, buzoienii au revenit in mitanul secund pentru a marca 21 de puncte fara replica din partea studentilor ieseni.

Scorul a fost deschis de oaspeti in mintul 22 dupa un eseu a lui V.Ilie transfromat de Nitu, pentru ca dupa numai sapte minute Poli Iasi sa treaca in avantaj cu un eseu semnat de Giusca si o penalitate concretizata de Ignea.

Acealsi Ignea s-a remarcat in ultimul minut al primei reprize atunci cand cu un eseu transformat tot de el scorul devenea Poli Agro Iasi-Stejarul Buzau 15-7.

Debutul partii secunde a adus un eseu al oaspetilor reusit de C.Popovici, transformat de Nitu, pentru ca in minutul 50 buzoienii sa treaca in avantaj C.Dima semnand un eseu transformat de Borz.

In minutul 57 a fost stabilit si scorul final, Suflea marcand a patra incercare a Stejarului, cea a bonusului ofensiv, transformarea lui Nitu facand ca dupa 80 de minute de joc tabela de marcaj sa indice Poli Agro Iasi-Stejarul Buzau 15-28.

Intr-o alta partida cu implicatii in lupta pentru un loc in Play-Off, la Petrosani, Stiinta a dispus de RC Barlad cu rezultatul de 24-15, dupa doua reprize total diferite, prima apartinand gazdelor, cea de-a doua oaspetilor.

Pentru echipa antrenata de Alexandru Lupu, Popa si Manolachi cu o dubla au fost marcatorii incercarilor, Manolachi reusind alte trei transformari si o lovitura de pedepasa, in timp ce pentru oaspeti Zaharia si Ipate au semnat cate un eseu, G.Marin o transformare si o penalitate.

Cu o echipa tanara RCM Galati a reusit sa invinga pe CSU AV Arad, dupa ce aradenii au condus la pauza cu 14-13.

A fost partida lui Partenie care a marcat toate punctele gazdelor, un eseu, o transformare si patru lovituri de pedepasa fiind trecute in contul jucatorului galatean, iar RCM Galati s-a impus cu rezulattul de 19-14, oaspetii replicand si ei cu doua incercari.

CS Navodari a obtinut cea de-a doua victorie in campionat, elevii antrenati de Cornel Suciu si Cristi Husea revenindu-si dupa acela 80-0 incasat la Buzau.

Victoria echipei de la malul marii este cu atat mai pretioasa ea venind in dauna unei pretendente la Play-Off, CSM Bucovina Suceava, rezulatul final fiind 22-14 dupa ce la pauza navodareni conduceau cu 19-0.

Oaspetii au marcat doua incercari, ambele transformate, in timp ce victoria celor din Navodari s-a conturat dupa cele trei eseuri semnate de M.Prodan, I.Prodan si Zainea, Trandafir transfromand doua dintre acestea iar Zainea contabilizand si o lovitura de pedepasa concretizata.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile