Stelian Burcea si Marius Antonescu, cei mai eficienti Stejari de la World Rugby Nations Cup in atac, respectiv in aparare

Stelian Burcea si Marius Antonescu, cei mai eficienti Stejari de la World Rugby Nations Cup in atac si aparare.

In urma cu doua saptamani, echipa nationala de rugby a Romaniei cucerea pentru a patra oara trofeul World Rugby Nations Cup. Ecourile turneului de la Bucuresti inca se fac auzite, odata cu terminarea statisticilor legate de eficienta jucatorilor in cele trei meciuri disputate.

Astfel, din randul Stejarilor s-au facut remarcati, in ce priveste eficienta indicata de statistici Stelian Burcea si Marius Antonescu.

Capitan al Romaniei in premiera la aceasta competitie, Stelian Burcea a fost cel mai prolific Stejar in atac. Acesta a fost cel mai bun purtator de balon, cu 20 de intrari in spatiul de joc al adversarilor si cu 25 de actiuni la suport in moluri si gramezile spontane. „Romania a avut o evolutie buna la Nations Cup, jocul a crescut de la meci la meci. Stelian Burcea a confirmat sezonul bun pe care l-a avut si cu echipa de club, m-a impresionat ca a venit foarte motivat, dornic de a juca, de a-si aduna si motiva colegii pentru castigarea trofeului. Am ramas suprins placut de eficienta lui, faptul ca a jucat aproape toate cele 80 de minute in cele trei meciuri, ca a fost un lider adevarat si un bun strateg. La ora actuala este jucatorul cel mai experimentat al echipei, pe care ne putem baza intotdeauna, ceea ce inseamna un ajutor important in urmatoarele sezoane in care vom juca pentru calificarea la Cupa Mondiala. ”, a declarat Marius Tincu, antrenorul pachetului de inaintare al echipei Romaniei.

Pe de alta parte, jucatorul de linia a doua, Marius Antonescu a fost cel mai bun aparator din echipa lui Lynn Howells, acesta reusind sa dea in total 24 de placaje efciente. De altfel, apararea a fost unul dintre punctele forte ale Romaniei la aceasta editie a World Rugby Nations Cup, defensiva Stejarilor a fost strapunsa doar de doua ori in trei meciuri, de catre Namibia, in fata careia s-a impus cu 20-8 si de Argentina XV, invinsa la acelasi scor de 20-8.

„Marius Antonescu a fost surpriza acestei editii, ca sa spun asa, este un jucator tanar care a crescut de la meci la meci. La el a fost o mobilizare extraordinara pentru ca situatia la echipa lui de club din Franta este un pic nesigura, a venit la Nations Cup nestiind exact ce va face mai departe, insa a reusit sa se detaseze de toate problemele si sa faca un turneu foarte bun. Este imbucurator ca acesti jucatori tineri capata o mai mare experienta si incredere in ei prin aceste meciuri si ca astfel este pregatita generatia viitoare. Marius a progresat foarte mult fizic, am ramas impresionat ca s-a implicat foarte mult in aparare si mai ales in tuse, unde spre deosebire de alte meciuri si turnee, am reusit sa castigam balonul pe repunerile adversarilor nostri”, a spus antrenorul Marius Tincu.

Romania va mai disputa in acest an meciurile test din toamna, dupa care din sezonul 2017 al Cupei Europene a Natiunilor va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia din 2019.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile