Steve Scott este noul antrenor de înaintare al naționalei României

Naționala de rugby a României pornește în acest sezon competițional cu un antrenor nou în staff-ul tehnic, Steve Scott. Acesta va pregăti pachetul de înaintare, alăturându-se astfel echipei tehnice formate din Andy Robinson, antrenor principal și Sosene Anesi, antrenorul de treisferturi. În vârstă de 46 de ani, Scott este un fost internațional scoțian ce a evoluat pe postul de taloneur, ca antrenor  pregătind echipe precum Sale Sharks, Edinburgh, dar și naționala Scoției din postura de secund. Acesta se va ocupa atât de gramadă, cât și de tușă.

„Sunt foarte încântat de faptul că mă pot alătura echipei României pentru că potențialul este imens și doresc să ajut să readucem rugbyul românesc la performanțele pe care le reușea în trecut. Când jucam pentru Scoția și auzeam de România toți ne gândeam la puterea pachetului de înaintare, toți știam că este o echipă cu o grămadă foarte puternică, o forță. Asta îmi doresc să construim, să îmbunătățim lucrurile care sunt pe grămadă, să le ofer înaintașilor acele detalii care contează mult tehnic, pentru că la ora actuală rugbyul la nivel mondial se joacă tocmai pe aceste detalii. Filosofia mea ca antrenor este să fac lucrurile cât mai simple, dar să fie eficiente: aruncarea balonului în tușă, săritura, prinderea lui, este o parte importantă, care îți poate garanta succesul unei margini bune. Doresc să fim eficienți în tușă, să fie un element pe care echipa se poate baza tot timpul, un element care să dea încredere, iar în ceea ce privește grămada, obiectivul este de a ajunge să acționăm unitar, un grup unit de 8 jucători, care se manifestă ca un singur jucător.”, a spus Scott.

Acesta a fost alături de Stejari în cantonamentul care a avut loc în Antalya, în luna decembrie, când a și început să lucreze practic cu înaintașii. „Grupul cu care am lucrat în Antalya a fost foarte bun, dornic să lucreze, să se pregătească, iar dacă există dorință de muncă și atitudine, deja un prim pas spre succes este făcut. Am făcut un progres bun în pregătire, trebuie însă să continuăm să progresăm. Datoria mea este să mă asigur că jucătorii se mențin la nivelul la care am ajuns și că putem continua de unde am rămas, pentru a putea face pași înainte și a ne îmbunătăți fiecare sesiune de antrenament.”, a mai spus acesta.

 

„Am lucrat cu Stevie la naționala Scoției, este foarte bun în a-ți da atât acele elemente de bază în ce privește grămada și tușa, dar și multe detaliile care fac diferența într-un meci. Contează foarte mult faptul că a evoluat ca taloneur, ca parte a marginii și înțelege presiunea care este în tușă, pe jucători, și știe cum poate fi gestionată mai bine. De asemenea, ne dorim să avem o grămadă puternică, solidă, dinamică, să poată pune presiune pe adversar și am încredere că el poate face acest lucru”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

 

Naționala de seniori se află în aceste zile în stagiu de pregătire la Izvorani, România urmând să întâlnească duminică, 7 februarie, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, Belgia.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile