Știința Petroșani este noul lider din DNS

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 6-a din Divizia Națională de Seniori, noul lider al clasamentului este campioana en-titre, Știința Petroșani, care a profitat de faptul că RC Bârlad a obținut doar o victorie fără bonus ofensiv în partida cu CSM Galați.

Primele două partide ale etapei s-au disputat sâmbătă. În prima, RC Bârlad a avut ceva emoții, însă, doar în prima parte a jocului, la pauză avantajul fiind de partea gălățenilor, 9-8. Repriza secundă a aparținut elevilor lui Ioan Harnagea și fără replică din partea adversarilor, RC Bârlad s-a impus cu rezultatul de 28-9, 13 puncte venind din piciorul lui Ovidiu Neagu, al doilea cel mai bun marcator din competiție cu 75 de puncte.

Au marcat pentru RC Bârlad – Alexandru Matveev (2 eseuri), Robert Hîncu (eseu) și Ovidiu Neagu (2 transformări, 3 lovituri de pedeapsă), respectiv  Ionuț Niacșu (3 lovituri de pedeapsă) pentru CSM Galați.

Surpriza etapei a realizat-o RC Grivița care s-a impus dramatic pe terenul vicecampioanei în exercițiu, CS Năvodari, un loc de unde puține echipe se pot lăuda că au plecat victorioase. Năvodărenii au început în forță iar la un moment dat conduceau cu 18-0 și se părea că vor obține o victorie facilă. RC Grivița a dovedit însă că are un moral excelent și a întors rezultatul pentru ca la final să se impună cu 25-23, echipa condusă de Mugur Preda aflându-se pe poziția a treia a clasamentului.

Au marcat pentru CS Năvodari, respectiv Sebastian Agapie (eseu), Adrian Paralește (eseu), Andrei Ciubotariu (eseu), Cristian Văcaru (transformare, lovitură de pedeapsă, dropgol), respectiv Cătălin Oancea (eseu), Andrei Șerban (eseu), Silviu Mircea (eseu), Ștefan Pătrașcu (2 transformări, 2 lovituri de pedeapsă) pentru RC Grivița.

Deși s-a confruntat cu probleme de lot, Alexandru Lupu a reușit să alcătuiască o echipă care nu l-a dezamăgit, Știința Petroșani reușind scorul etapei, 82-21 cu CSM Suceava. Cele nu mai puțin de 12 eseuri marcate au adus desigur și bonusul ofensiv, astfel că petroșenenii sunt pe prima poziție a clasamentului având un punct avans față de RC Bârlad. Răzvan Barbu a marcat 44 puncte și a ajuns la un total de 85 de puncte devenind noul lider în topul marcatorilor din DNS.

Au marcat pentru Știința Petroșani Andrei Barbu (eseu), Cristian Carvatchi (2 eseuri),  Alexandru Năstăsie ( eseu), Florin Ioniță (eseu), Cristian Zamfir (eseu), Cristian Curta (eseu), Ionuț Roman (eseu), Răzvan Barbu (4 eseuri,  11 transformări), respectiv Sabin Crețu (eseu, transformare și 3 lovituri de pedeapsă), Răzvan Brătianu (eseu) pentru CSM Suceava.

RC Gura Humorului a obținut prima victorie în deplasare, în acest sezon, 31-6 pe terenul celor de la CSU Alba Iulia. Cu Alin Conache în mare formă, autor a 21 de puncte, humorenii pe lângă cele două succese cu RC Grivița și CSU Arad și-au adăugat în cont un al treilea prin care au egalat-o în clasament pe CS Năvodari, etapa viitoare urmând să primească acasă liderul Știința Petroșani.

Au marcat pentru CSU Alba Iulia: Cristian Curta (lovitură de pedeapsă) și Mădălin Ștefan (lovitură de pedeapsă), respectiv Alin Conache ( eseu, 4 lovituri de pedeapsă, 2 transformări), Sergiu Michiduță (eseu) și Lucian Zup (eseu) pentru RC Gura Humorului.

FOTO: CS Știința Petroșani Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile