Superliga din 2011?

Superliga din 2010?

Biroul Federal al FRR a aprobat modificarea sistemului competitional din 2011. Conform noului sistem, din 2011 campionatul intern ar urma sa aiba trei divizii, cea mai puternica fiind SUPERLIGA, care va reuni cele mai bune opt echipe.

Decizia finala privind noul sistem va fi luata de Adunarea Generala a Federatiei Romane de Rugby.

In Superliga vor participa echipele clasate pe locurile 1-8 in Divizia Nationala de Seniori, editia 2010. Modul in care se va desfasura Superliga tine si de calificarea nationalei la Cupa Mondiala din 2011. Astfel, au fost propuse doua variante.

In cazul in care Adunarea Generala va aproba acest model de organizare, Divizia Nationala de Seniori devine al doilea esalon valoric al tarii si va cuprinde echipele clasate pe locurile 9 – 12 in Campionatul DNS, editia 2010 si primele 4 echipe din Divizia A, editia 2010.

Cel de-al treilea esalon va fi Divizia A, care va reuni la start 10 echipe din Divizia A, editia 2010. Echipele vor fi repartizate in 2 grupe geografice (cate 5 echipe in fiecare grupa).

Vezi in detaliu modul in care va fi organizat campionatul intern din 2011:

SUPERLIGA
1. Participa echipele clasate pe locurile 1 – 8 ale Campionatului DNS, editia 2010 ;
a) Romania calificata la Word Cup 2011
jocuri tur – retur (14 etape) ;
jocuri PLAY OFF – participa primele 4 echipe pentru stabilirea campioanei (2 etape); semifinale-locul I cu locul IV, locul II cu III, pe terenurile primelor echipe ; finale ;
jocuri PLAY OUT – participa echipele clasate pe locurile 5 -8 pentru stabilirea echipelor (2) ce vor retrograda (2 etape) ; semifinale-locul V cu locul VIII, locul VI cu VII, pe terenurile primelor echipe ; finale ;
b) Romania neparticipanta la W.C. 2011

– jocuri tur – retur (14 etape)

jocuri PLAY OFF – tur-retur – participa primele 4 echipe pentru stabilirea campioanei (6 etape) ; echipele pleaca de la 0 puncte in clasament;
semifinale-locul I cu locul IV, locul II cu III, pe terenurile primelor echipe ; finale (2 etape).
jocuri PLAY OUT – tur-retur – participa echipele clasate pe locurile 5 – 8, pentru stabilirea echipelor (2) ce vor retrograda (6 etape), concomitent cu jocurile din play off ; echipele pleaca de la 0 puncte in clasament.
semifinale-locul V cu locul VIII, locul VI cu VII, pe terenurile primelor echipe ; finale (2 etape).

DIVIZIA NATIONALA DE SENIORI
Participa echipele clasate pe locurile 9 – 12 a Campionatului DNS, editia 2010 si primele 4 echipe din Divizia A, editia 2010 ;
Jocuri 2 tururi – 2 retururi (28 etape)
Primele 2 echipe promoveaza in SUPERLIGA, ultimile 2 echipe retrogradaza in DIVIZIA A.

DIVIZIA A
Participa 10 echipe din Divizia A, editia 2010;
Echipele vor fi repartizate in 2 grupe geografice (cate 5 echipe in fiecare grupa);
jocuri 2 tururi – 2 retururi (16 etape);
Primele 2 echipe din fiecare grupa vor disputa baraj de promovare in DNS, locul 1 din grupa A cu locul 2 din grupa B si locul 2 din grupa A cu locul 1 din grupa B, jocuri tur – retur (4 etape).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile