Suplimentele nutritive pentru sportivi

Anatomia unui jucator de rugby perfect este o combinatie impresionanta de forta, agilitate si rezistenta. Duritatea jocului, placajele agresive, efortul intens: trei coordonate constante pentru orice jucator profesionist de rugby. Jucatorii nostri isi imping corpurile la limita in fiecare meci si trebuie sa fie mereu intr-o forma fizica de top. Exista o provocare continua pentru a-i face mai puternici, mai rapizi, mai rezistenti, mai tehnici. Nu doar antrenamentele suprasolicitante, dieta adecvata, tenacitatea mentala si rezistența sunt critice pentru succes. Federatia lupta pe toate fronturile pentru a le creste performanta. Gratie descoperirilor stiintei, avem noi metode la dispozitie prin care imbunatatim semnificativ progresul individual al fiecarui jucator.

Prin parteneriate strategice, federatia are acum un acces nesperat la descoperiri relevante, exceptionale din medicina si cercetare astfel incat sa putem sprijini mai bine randamentul sportivilor, cu atentia cuvenita pentru sanatatea lor. Astfel, reusim sa dublam sfaturile nutritionale cu suplimente alimentare ce folosesc tehnologii de ultima generatie. Suplimentele sunt indispensabile in acest moment sportului de performanta, dar sunt extrem de utile si celor care nu practica niciun fel de sport. Atentie, insa! Eficacitatea si siguranța multor produse este discutabila, de aceea e nevoie intotdeauna de o analiza atenta si de supravegherea medicului in administrarea suplimentelor alimentare pentru sportivi.

Sportivii nostri folosesc cel mai puternic antioxidant de pe piata, Nanoxyn Alpha, un produs remarcabil al nanotehnologiei organice, dezvoltat de Nanotech Health Ltd in parteneriat cu un institut independent, 3Nano-SAE Research Center. Cand a fost aleasa aceasta asociere s-a luat in calcul faptul ca mentinerea unui sistem circulator sanatos, in baza unei circulatii sangvine mai bune, ii ajuta pe jucatori sa creasca ritmul antrenamentelor, iar recuperarea musculara ulterioara e mult mai rapida. Efectele antioxidantilor in prevenirea si reducerea febrei musculare sunt bine-cunoscute in lumea sportului. Iarasi, suplimentarea dietei cu antioxidanti influentează nivelul fierului la sportivii de anduranta, prevenind carentele.

Nanoxyn Alpha ajuta la protejarea per ansamblu a sistemului cardiovascular, combate stresul oxidativ si incetineste imbatranirea precoce. Este un antioxidant natural ce eliberează oxigen direct in sange. Este obtinut din componente naturale, precum extract de frunze de maslin, extract de vin rosu, extract de seminte de struguri si carbune vegetal nanometric si are ca efecte imediate un tonus muscular imbunatatit, energie suplimentara si o forma fizica crescuta.
Regimul alimentar privit la microscop inseamna de fapt un aport de nutrienti esentiali care acopera necesitatile zilnice ale persoanei. Desi dieta oricarui sportiv este strict supravegheata, organismul uman, in general, nu-si obtine din alimentatie cantitatea suficienta de antioxidanti cu care sa inlature in permanenta radicalii liberi (efectele nocive ale stresului, poluarii, fumatului, radiatiilor, alimentatiei…). Adevarati catalizatori pentru hrana zilnica, carbunii vegetali nanometrici din compozitia Nanoxyn Alpha faciliteaza transportul oxigenului si al nutrientilor esentiali la nivel celular. O singura tableta de Nanoxyn Alpha cu o greutate de 430 mg are un nivel de 6000 al indicatorului ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = capacitatea de absorbtie a radicalilor din oxigen), ceea ce acopera necesarul de supliment antioxidant pentru o zi intreaga al unei persoane cu o activitate fizica normala. Mai mult decat atat, ingredientul unic din Nanoxyn Alpha creste eficienta oricarei diete, deoarece multiplica efectul altor suplimente si vitamine administrate in paralel.

Dr. Alin Popescu

Manager medical al FRR
.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile