Timisoara Saracens a invins pe Rugby Calvisano si are prima sansa pentru calificarea in Challenge Cup

Timisoara Saracens a invins pe Rugby Calvisano si are prima sansa pentru calificarea in Challenge Cup.

Pe stadionul Dan Paltinisanu in prima mansa a Play-Off-ului de calificare pe tabloul principal al European Rugby Challenge Cup, Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 36-23 in fata italienilor de la Rugby Calvisano, astfel ca banatenii pornesc ca favoriti in lupta pentru un loc in competitia secunda a intrecerilor continentale la nivel de cluburi.

Scorul a fost deschis de Calvisano prin Florin Vlaicu care a concretizat o lovitura de pedeapsa, insa replica timisorenilor a venit repede cu Valentin Calafeteanu egaland din acelasi procedeu, pentru ca apoi Stephen Shennen sa dea primele emotii defensivei italienilor, dupa o cursa in stilul sau caracteristic. Oaspetii puteau trece in avantaj dar Florin Vlaicu a ratat de la o distanta apreciabila, aproximativ 50 de metri incercarea de concretizare a unei tentative de tinta, la un minut distanta Jody Rose a trimis inteligent un balon de urmarire pe care l-a recuperat Stephen Shennan, iar Timisoara Saracens si-a trecut in cont prima incercare a jocului. Valentin Calafeteanu a ratat transformarea iar Florin Vlaicu a redus deiferenta de pe tabela de marcaj la numai doua puncte, rezultatul mentindu-se pana aproape de pauza, in ciuda faptului ca elevii lui Heikell Grainger au avut initiativa dovedindu-se mult mai puternici pe inaintare.

In minutul 35, Valentin Calafeteanu a trimis in margine o lovitura de pedeapsa, a urmat un mol prin care Calvisano s-a vazut masata la limita propriului teren de tinta, intrarea in forta a lui Valentin Poparlan fiind decisiva, pasa acestuia la Paula Kinikinilau aducand un nou eseu pentru Timisoara Saracens.

Dupa pauza partida s-a reluat de la scorul de 16-6 si la primul atac al banatenilor Tangimana Fonovai a batut defensiva lui Calvisano, in ciuda opozitiei a trei aparatori adversi, aceasta reusita fiind urmata de o alta, autor Jack Umaga. Astfel intr-un interval de numai zece minute Timisoara Saracens s-a descprins la 33-6, perioada de joc in care oaspetii au fost sanctionati cu un cartonas galben. Finalul a apartinut lui Calvisano care a marcat trei eseuri, cea mai spectaculoasa reusita apartinand aripii Marco Susio dupa o cursa de aproximativ 50 de metri in care a depasit intreaga aparare a timisorenilor, acestor reusite Valentin Calafeteanu replicand cu o lovitura de pedeapsa.

Cu un avantaj de 13 puncte, Timisoara Saracens se va deplasa pe 23 aprilie in Italia pentru mansa retur a Play-Off-ului de calificare in Challenge Cup, partida programata pe Stadio Peroni.

Calificari Challenge Cup,
Play-Off: Timisoara Saracens-Rugby Calvisano 36-23 (16-6)
Stadion Dan Paltinisanu Arbitri: Andy Brace(Irlanda)-Lloyd Linton(Scotia), Sam Grove-White(Scotia) Au marcat: Shennan-e, Kinikinilau-e,Tangimana-e,Umaga-e, Calafeteanu-2tr,4lp respectiv De Santis-e, Susio-2e,Vlaicu-tr,2lp

Timisoara Saracens: 1. Gigi Militaru, 2. Eugen Capatana, 3. Alexandru Tarus, 4. Valentin Poparlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Daniel Ianus, 7. Dorin Lazar, 8. Stelian Burcea (C), 9. Valentin Calafeteanu, 10. Jody Rose, 25. Fonovai Tangimana, 12. Paula Kinikinilau, 13. Brian Sefanaia, 14. Stephen Shennan, 15. Gabriel Conache Rezerve:16. Andrei Radoi,17. Sione Taupaki,18. Samuel Maris,19. Ionut Muresan,20. Marian Gorcioaia,21. Jack Umaga,22,Tevita Manumua,23. Madalin Lemnaru

Calvisano: 1. Sami Panico, 2. Gabriele Morelli, 3. Salvatore Costanzo, 4. Augustin Cavalieri, 5. Davide Zanetti, 6. Matteo Archetti, 7. Nicola Belardo, 8.Jimmy Tuivaiti, 9.Riccardo Raffaele, 10. Filippo Buscema, 11. Giacomo De Santis, 12. Florin Vlaicu, 13. Tommaso Castello(c), 14. Marco Susio, 15.Matteo Minozzi Rezerve:16. Lorenzo Giovanchelli,17. Luca Scarsini,18. Rudy Biancotti,19. Luca Beccaris,20. Alessio Zdrilich,21. Renato Giammarioli,22. Alberto Chiesa,23. Benjamin De Jager.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile