Etapa a noua a Ligii de Rugby Kaufland a adus un nou lider în ierarhia competiției, victoria Timișoarei în fața celor de la Baia Mare, propulsându-i pe bănățeni pe prima poziție a clasamentului. În celelalte două meciuri ale rundei, CS Dinamo a câștigat derby-ul cu eterna rivală, CSA Steaua, obținând și bonusul ofensiv, iar CS Rapid s-a impus în deplasare, la Cluj, în fața CSU ELBI Cluj.
Meciul care a deschis etapa a IX-a a avut loc la București, pe terenul din Complexul Sportiv Ghencea, între CSA Steaua și CS Dinamo. Oaspeții au început mai bine partida și după primele șase minute de joc, conduceau cu 10-0, prin lovitura de pedeapsă transformată de Jondre Williams și eseu lui Helarius Kisting, transformat de același Williams. Treptat, reușind să lege minute bune de joc, militarii au redus ecartul, Alin Conache punctând dintr-o penalitate, iar căpitanul Tudor Butnariu, la finalul unei acțiuni colective, a reușit să culce balonul în terenul de țintă, 10-8. În ultimele 10 minute ale primei părți, ambele echipe modifică tabela, întâi oaspeții, Mihai Graure punctând al doilea eseu al echipei sale, 15-8, ca exact înainte de intrarea la vestiare, Conache să reușescă, la finalul unei curse frumoase, un eseu, pentru a reduce ecartul la doar două puncte, 15-13.
În repriza secundă gazdele au început mai bine și au întors scorul, trecând pentru prima dată în meci a conducere,20-15, în urma eseului marcat de Matthew Tweddle, transformat de Conache. Campionii naționali en-titre au revenit în forță și profitând de căderea fizică a adversarilor pe ultima parte a meciului au controlat jocul și au marcat 20 de puncte consecutive prin Santiago Werkalec și Hinckley Vaovasa – câte un eseu fiecare, Williams a transformat primul eseu și două lovituri de pedeapsă, iar Helarius Kisting a transformat cel de-al doilea eseu. Dinamo s-a impus astfel cu 35-20 și a obținut și bonusul ofensiv.
Cel mai echilibrat meci al rundei a avut loc pe Stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara, unde SCM USV Timișoara a întâlnit pe CSM Știința Baia Mare. Bănățenii au început bine meciul trecând la conducere în minutul 15, după ce Holoia Feofaaki reușește să găsească breșa în apărarea maramureșeană pentru a culca balonul în terenul de țintă. Gabriel Rupanu transformă pentru 7-0. Minutele bune de presiune ale oaspeților și jocul cantonat în 22-ul advers se concretizează în puncte, Jason Tomane marcând și el primul eseu al echipei sale, 7-5. Deși ambele echipe au mai avut câteva oportunități de a modifica tabela, acestea nu s-au concretizat, astfel că 7-5 a fost scorul pauzei.
Partea secundă a adus un joc mai bun din partea băimărenilor care, în minutul 62 trec la conducere pentru prima dată în meci, după un nou eseu reușit de Danny Mokhoabane, transformat de Paul Popoaia, 12-7. Finalul de partidă aparține gazdelor care, în minutul 68, au redus diferența prin Daniel Plai care a concretizat o lovitură de pedeapsă, 12-10, ca la ultima fază de joc, Plai să aducă victoria echipei sale, transformând, din nou, o lovitură de pedeapsă. 13-12, scor final, SCM USV Timișoara trece în fruntea clasamentului, iar CSM Știința Baia Mare obține din acest meci bonusul defensiv.
La Cluj, în ultima partidă a rundei, CSU ELBI Cluj a întâlnit pe CS Rapid. Bucureștenii au început mai bine meciul și în minutul 6 au deschis scorul după un eseu marcat de Vlad Croitoru, transformat de Ștefan Cojocariu. Ardelenii nu aun renunța la luptă și efortul lor a adus primele puncte, reușite de Vasile Cotuna care în urma unei acțiuni colective a culcat balonul în terenul de țintă, 7-5. În prima repriză jocul s-a menținut echilibrat, Rapid reușind să mai puncteze din două lovituri de pedeapsă transformate de Cojocariu, 13-5, iar Clujul prin încercarea lui Florin Bârsa, reușită chiar în ultimul minut de joc, 13-10. Arătând același joc curajos și în repriza secundă, ardelenii au reulit să egaleze, 13-14, în debutul părții secunde, tot printr-o penalitate transformată de Daniels Ronaldo. Rapid iese la joc, își impune din ce în ce mai mult ritmul și întâi se deprinde pe tabelă, 16-13, din penalitatea reușită de Cojocariu, ca apoi să mărească ecartul, prin două eseuri transformate, marcate de Florin Surugiu și Răzvan Pașnicu, ambele transformate de Marian Ispir, 30-13. Exact ca în prima parte, Clujul reușește să marcheze un eseu în ultimul minut de joc, 30-18, scor final.