TOP 14: Etapa a XI-a. Tincu si Tonita fac egal cu Racing Metro

TOP 14

Racing Metro 18- 18 Perpignan
Pe Stadionul Olympique Yves-du-Manoir din Paris s-a disputat partida dintre Racing Metro si echipa romanilor Tincu si Tonita, Perpignan.
Scorul partidei a fost deschis de cei de la Racing Metro prin Wisniewski printr-un dropgol. In minutul 8 Steyn le aduce celor de la Racing avantajul de 6 puncte.
Insa, in minutul 15 cei de la Perpignan mai reduc din diferenta printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Porical. In minutul 21 Perpignan egaleaza tot printr-o lovitura de pedeapsa tranformata de acelasi Porical.
Bucuria egalarii nu dureaza mult timp deoarece cei de la Racing au beneficiat si ei de o lovitura de pedeapsa transformata de Wisniewski in minutul 25, iar peste doua minute acelasi Wisniewski reuseste un dropgol de toata frumusetea.
Insa bucuria gazdelor nu ia sfarsit, deoarece in minutul 32 Steyn a beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care o si tranforma. Din acest momentan Perpignan, au o treaba mult mai grea, deoarece sunt condusi cu scorul de 15-6. Pana in minutul 49 al partidei, Perpignan egaleaza numai prin lovituri de pedeapsa transformate de Porical in minutele 38, 42 si 49.
Cea de a doua repriza a beneficiat de mai putine puncte marcate, insa nu a lipsesit jocul frumos. In minutul 71 pentru prima data adversarii au preluat conducea prin acelasi Porical care a transformat si ultima lovitura de pedeapsa. Scorul partidei in acel moment era de 15-18 pentru echipa romanilor Tincu si Tonita.
Gazdele nu se lasa cu una cu doua mai ales ca jucau pe teren propriu, si in minutul 81 Wisniewski a beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma, meciul terminandu-se cu scorul de 18-18, ambele echipe luand cate doua puncte.

Sambata 30 Octombrie
ASM Clermont 27-3 Stade Francais

Primul meci din 30 Octombrie din etapa a 10 din Top 14, s-a desfasurat pe Stadionul Parc des Sports Marcel Michelin din Clermont, unde gazdele i-au intalnit pe cei de la Stade Francais. Partida a fost una favorabila gazdelor deoarece in minutul doi Parra transforma o lovitura de pedeapsa, iar peste fix 10 minute beneficiaza de inca o lovitura de pedeapsa transformata de acelasi Parra. Cu aceste doua lovituri de pedeapsa cei de la Clermont au terminat prima repriza cu scorul de 6-0.
In cea de-a doua repriza adversarii incearca din rasputeri sa egaleze, insa cei de la Paris nu reusesc decat un dropgol in minutul 42. Din minutul 44 cei de la Stade Francais joaca in minus pentru 10 minute. Gazdele de abia acum incep sa joace, deoarece din minutul 45 cei de la Clermont reusesc trei eseuri unul dupa altul, primul fiind in minutul 45 prin Parra care tot el transforma si cele doua puncte bonus. Al doilea eseu este marcat in minutul 55 prin taloneurul Paulo iar cele doua puncte sunt aduse de acelasi Parra. Ultimul eseu este inscris in minutul 82 de pillierul Debaty iar Floch incheie meciul cu ultima transformare.

Bayonnes 18-29 Montpellier
Pe Stadionul Jean-Dauger din Bayonnes, gazda a intalnit adversara din Montpellier. Primele puncte au fost aduse de Boyet in primul minut al partidei, insa in minutul 16 cei de la Montpellier egaleaza prin Bustos Moyano.
Gazdele nu se lasa batute si in minutul 18 transforma o lovitura de pedeapsa prin acelasi Boyet conducand cu scorul de 6-3. Peste trei minute cei de la Montpellier egaleaza pentru a doua a oara tot prin Bustos Moyano. In minutul 30 Boyet profita de o noua lovitura de pedeapsa pe care o transforma iar peste doua minute cei de la Montpellier beneficiaza de o noua lovitura de pedeapsa pe care acelasi Bustos Moyano o transforma.
Al doilea tur de egalari a fost intre minutele 37 si 40 cand cei doi transformeri isi pun in practica calitatile. Boyet tranforma primul in minutul 37 pentru gazde, iar peste trei minute Bustos Moyano din partea adversarilor transforma si el lovitura de pedeapsa, si aduce scorul la 12-12.
A doua repriza incepe destul de promitator pentru adversari care in minutul doi reusesc sa transforme un eseu prin Trinh-Duc, iar punctele bonus sunt aduse de acelasi Bustos Moyano.
Pana in minutul 78 gazdele incearca din rasputeri sa ia cele 4 puncte, reusind doar doua lovituri de pedeapsa transformate de Boyet in minutele 50 si 63 comparativ cu adversarii care vor puncta inca un eseu prin Alcalde in minutul 78 iar punctele bonus sunt aduse de acelasi Bustos Moyano in minutul 80.

Agen 29-14 La Rochelle
Pe stadionul Armandie din Agen s-a disputat partida dintre Agen si cei din La Rochelle. Partida a inceput promitator pentru gazde care marcheaza in minutul 8 printr-o lovitura de pedeapsa primele lor puncte prin Courrent. Insa cei de la La Rochelle marcheaza primul eseu al partidei in minutul 16 prin Combezou iar punctele bonus sunt aduse de Dambielle. In minutul 28 gazdele au reusit primul lor eseu al partidei prin Dulin, iar in minutul 32 Courrent a reusit un dropgol. Peste inca doua minute gazdele realizeaza inca un eseu.
In cea de a doua repriza gazdele isi arata din nou clasa si vor avea din nou mai multe ocazii decat adversarii lor. Reusesc sa transforme trei lovituri de pedeapsa: prima in minutul 49, a doua in minutul 68 si al treia in minutul 74 prin Courrent. Adversarii lor inscriu doar un eseu prin Djebaili, iar Dambielle aduce cele doua puncte bonus.

Castres 41-24 Bourgoin
Gazdele au intalnit pe 30 Octombrie pe Stadionul Pierre Antoine din Castre adversarii din Bourgoin ocupanta ultimului loc in Top 14.
Ziua a fost una favorabila gazdelor care au inceput promitator iar in minutul 3 Teulet a beneficiat de o lovitura de pedeapsa transformata ce le aduce primele trei puncte.
Prima repriza a apartinut gazdelor care deja conduceau cu 3-0. Au mai reusit si trei eseuri in prima repriza, primul eseu fiind marcat de Andreu in minutul 8, al doilea venind 20 de minute mai tarziu iar al treilea fiind marcat de Baïkeinuku. Adversarii nu s-a lasat mai prejos nici in minutul 32, cand Di Bernardo transforma o lovitura de pedeapsa, insa gazdele mai transforma un eseu in minutul 34 prin Inigo iar pana la finalul primei reprize gazdele deja conduceau cu scorul de 24-3.
Cea de a doua repriza a inceput destul de bine pentru adversari care reusesc sa marcheze trei eseuri comparativ cu cei de la Castres, care reusesc sa inscrie doar un eseu si acela fiind transformat in minutul 54 de Masoe.
Eseurile adversarilor lui Castres au venit in minutele 42, 57 si 71. Primul eseu fiind transformat de Labrit iar al doilea venind in minutul 57. In minutul 70 Masoe a luat un cartonas galben si isi lasa echipa in 14 oameni, iar Tian profita de avantajul numeric.

Brive 21-27 Biarritz
In aceasta partida gazdele au intalnit pe Stadionul Amédée-Domenech din Brive pe cei de la Biarritz. Scorul a fost deschis de Belie in primul minut al partidei printr-o lovitura de pedeapsa. Peste 12 minute gazdele au beneficiat de o noua lovitura de pedeapsa pe care o transforma acelasi Belie.
Primele puncte pentru Biarritz au fost transformate de Peyrelongue in minutul 19. In minutul 23 cei de la Biarritz au fost nevoiti sa joace pentru 10 minute in 14 oameni deoarece Bosch a primit un galben si a trebuit sa iasa de pe teren.
De acest avantaj numeric a profitat Browne cand marcheaza primul eseu al partidei in minutul 25. Pana la terminarea primei reprize se mai marcheaza inca 3 lovituri de pedeapsa dintre care doua adjudecate de adversari. Prima lovitura de pedeapsa fiind transformata in minutul 33 de Peyrelongue. Peste trei minute gazdele transforma prin Belie, iar minutul 38 al partidei Peyrelongue stabileste scorul primei reprize. 14-9 pentru gazdele din Brive.
Cea de a doua repriza a adus un eseu marcat de Vosloo (minutul 42) pentru gazde care ajung sa conduca cu scorul de 21-9. Din acest moment cei de la Biarritz se trezesc la realitate si cu ajutorul eliminarii lui Belie din minutul 48 au reusit sa intoarca scorul partidei prin: doua eseuri marcate de Mignardi in minutul 50 si al doilea de Faure in minutul 66, un dropgol marcat de Traille in minutul 57 si de o lovitura de pedeapsa transformata de Yachvili in minutul 70. Lovitura de pedeapsa stabileste scorul final al partidei de 21-27 pentru Biarritz.

Toulouse 44-5 Toulon
Pe 30 Octombrie ora 17.30 (ora Romaniei), pe stadionul Municipal din Toulouse s-a disputat unul din cele mai bune meciuri ale etapei, gazda Toulouse i-a intalnit pe cei de la Toulon. Campioana en-titre din Heineken Cup a facut un meci de milioane. Reusind doua eseuri de toata frumusetea unul dupa altul, primul transformat in minutul 7 de Médard, iar al doilea peste doua minute marcat de Clerc.
Iar in minutul 17 Skrela a reusit sa transforme prima lovitura de pedeapsa, iar peste trei minute acelasi Skrela reuseste sa marcheze prin acelasi procedeu. In minutul 26 Toulon a mai primit o lovitura, Kefu este trimis la cabine mai repede, lasandu-si echipa cu un om minus timp de zece minute. Penultimul minut al primei reprize aduce inca un eseu pentru gazde prin Poitrenaud.
Cea de a doua repriza mai aduce inca trei eseuri pentru gazde, acestea fiind marcate de Montes in minutul 44, al doilea marcat de Picamoles si ultimul de Medard in minutul 67. Pentru adversari singurul eseu a fost marcat de May in minutul 57.
Aceasta partida terminata cu scorul de 44-5 incheie etapa a XI-a din Top 14.

Adrian Eugen Badara

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile